Félidőben a kamionos szűrőprogram

Honfitársaink egészsége érdekében indult útjára öt esztendővel ezelőtt a 2010–2020-as országos kamionos szűrőprogram. Most a félidejéhez érkezett: öt év alatt negyedmillió pácienst vizsgáltak meg csaknem ezer helyszínen – volt, akinek az életét mentették meg.

Ország-világ(kg)2015. 03. 11. szerda2015. 03. 11.
Félidőben a kamionos szűrőprogram

A szűrést végző orvosok általános tapasztalatai a jelentkezők egészségi állapotáról, egészségtudatosságáról nem a legjobbak. A legnagyobb bajnak azt tartják, hogy sokaknak nincs energiája megelőzni a bajt. Azt szinte mindenki tudja, mennyire fontos a rendszeres mozgás, a napi zöldség- és gyümölcsfogyasztás, míg a dohányzás, a túlzott sófogyasztás rendkívül káros – mégsem eszerint élünk és táplálkozunk. A nők jobban törődnek az egészségükkel, mint a férfiak, akik sokszor csak a párjuk hatására-unszolására mennek el a szűrővizsgálatra.

A szűrőkamion következő állomása március 16-án Fót. A program honlapján (http://www.egeszsegprogram. eu) az érdeklődők nyomon követhetik, hol és mikor jön a lakhelyükhöz legközelebb az ingyenes szűrővizsgálat.

Ezek is érdekelhetnek