Fogó, kötél, méreginjekció - emberrablók szemet vetettek a BMW-re

Bűnről bűnre: Luxusjárgány a tanyára. - Ha az ember elsétál az autószalon előtt, és meglát egy szemrevaló járgányt, a zsebéhez nyúl. Megtapogatja a pénztárcáját, jobb esetben a bankkártyáját, majd legyintve továbbsétál. Eközben számolgatja az éveket: vajon a keresetéből mikorra jönne össze a formás négykerekűre való? Néhány utcával odébb aztán kiveri a fejéből az egészet. Létezik viszont olyan rajongója is az autóknak, akinek elég meglátni a drágát, és máris fellángol a szerelem. Úgyis az enyém leszel! – határozza el menten az illető, s nem ismer legyőzhetetlen akadályt. Ilyen „első látásra szerelem”- be esett Baján a 38 éves V. László, amikor bepillantott a helyi autókereskedésbe: egy Olaszországból származó BMW 735-ös iránt gyulladt benne olthatatlan vonzalom.

Ország-világPalágyi Béla2015. 03. 17. kedd2015. 03. 17.
Fogó, kötél, méreginjekció - emberrablók szemet vetettek a BMW-re

A megközelítés egy telefonnal kezdődött, amikor is a „vevő” bejelentette vételi szándékát. Másnap V. László megjelent a kereskedőnél, és kérte, ugyan menjenek már egy próbakörre. Természetesen a jövendőbeli tulajdonos vezetett, majd az első utcasaroknál felvett még két utast. A két stoppos, a csávolyi J. Tamás és a bácsborsodi V. István menten munkához láttak. Hátulról lefogták, fojtogatni és ütlegelni kezdték a kereskedőt, aki eközben belerúgott a kormányba, az autó az árokba szaladt, de mivel nagyobb baj nem történt, haladtak tovább.

A kereskedőt megkötözték és egy tanyára vitték, akire itt is várt „meglepetés”: K-K. István román állampolgár fogadta a kényszerű vendéget, ám nem étellel-itallal – pedig megtehette volna, mivel ismerték egymást, a román férfi többször is tolmácsolt az üzletembernek olaszországi útjai során. Ám most nem számított a régi barátság. Ezúttal fogóval hadonászott, s azzal fenyegetőzött, hogy egyenként vágja le a kereskedő ujjait, ha nem írja alá a szerződést, amelyben tartozása fejében átadja a kocsit. A nyomaték kedvéért egy fecskendőt is elővett, ami – mondta – az örök álom elixírjét rejti… Hát lehet az ilyen kérésnek ellenállni? Persze, hogy megszületett az egyezség a betömött szájú, megkötözött kereskedővel, akinek alaposan a lelkére kötötték: aztán egy szót sem az üzleti tranzakcióról! Ő azonban nem ijedt meg a fenyegetéstől. Orvoshoz ment, ahol látleletet vetetett, és értesítette a rendőrséget.

A Zsaru Magazin szerint az emberrablókat nagy erőkkel kapcsolták le a Hírös alosztály emberei, mivel ellenállásra lehetett számítani. Szerencsére nem tört ki semmilyen „háború”, a speciális egység egy Csávoly közeli tanyán bekasztlizta a négy férfit. Megtalálták a fogót és a kötelet is, azonban a fecskendőnek nyoma veszett. Megkerült a kalandos utat bejárt BMW is, visszavitték a kereskedésbe.

A négy elkövető részben beismerő vallomást tett. Emberrablás bűntettének alapos gyanúja miatt indult ellenük eljárás. A bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Az álomautóról pedig immár a rács mögött ábrándozhatnak…

Ezek is érdekelhetnek