Van egy történetünk: Életet mentett a fóka

A San Franciscó-i Golden Gate (magyarul Aranyhíd) a világ egyik legismertebb hídja, az amerikai óceánparti város szimbóluma. Talán a hírneve miatt is van így: 1937-es elkészülte óta több ezren vetették le magukat róla. Az öngyilkos ugrók közül mindössze 34-en maradtak életben, s csupán egyikük vált közülük öngyilkosság-ellenes aktivistává. Kevin Hines másfél évtizede, 19 évesen vetette le magát a híres hídról. A vízből egy fóka lökdöste ki a partra. A fiatalember csodával határos megmenekülése óta tökéletesen megváltozott: életcéljának tekinti az öngyilkosjelöltek megmentését.

Ország-világU. Á.2015. 03. 18. szerda2015. 03. 18.
Van egy történetünk: Életet mentett a fóka

Az aktivista egy ausztráliai konferencián számolt be a vele történtekről. Elmondta, hogy a jéghideg vízbe becsapódva egy lényt látott maga alatt. Azt gondolta, egy cápa, amelyik rögtön felfalja őt. Pánikba esett, de az állat egyre csak lökdöste kifelé a vízből, mindaddig, amíg az időközben riasztott mentőalakulat rá nem talált.

Később beszélt egy férfival, aki az ugrása idején a hídon tartózkodott: elmesélte, hogy a cápának hitt tengeri állat egy fóka volt, a parti őrséget pedig egy nő értesítette.

Az egykor depresszióval küszködő Hines hangoztatta: minden megváltozott benne, hogy életben maradt azok közül, akik öngyilkossági szándékkal vetették magukat a mélybe a kaliforniai nagyváros híres hídjáról.

Mivel 15 évvel ezelőtt megkapta a második esély ajándékát, segíteni akar másokon, akik ugyanolyan kétségbeesettek most, mint ő volt annak idején. Miután a szakemberek segítségével talpra állt, az öngyilkosságok megakadályozását életcéljának tartja. Könyvet írt e témáról, s szerte a világban tart előadásokat.

Ezek is érdekelhetnek