Eperszüreti vigadalom

A szakácskönyvek édességkínálatában ilyenkor tavasszal az idény legfinomabb hazai gyümölcse, a földieper sokféle alakban szerepel.

Ország-világKoppány György2015. 05. 29. péntek2015. 05. 29.
Eperszüreti vigadalom

Sütemény, hab, leves, fagylalt, lekvár készülhet belőle, sőt most már gyakran találkozhatunk az eperborral is.

A Duna menti Tahitótfalu az egyik leghíresebb, immár 150 éves epertermesztő múltra és hagyományokra visszatekintő hazai településünk. Idén 17. alkalommal ünneplik itt az eperfesztivált május 29–31. között.

Természetesen minden a gyümölcs jegyében zajlik: pénteken már készül a májusi eperbor szagos mügével, az Ínyesmester útmutatása szerint, az érdeklődők néprajzi előadást hallgathatnak a Faluházban az eperről, este eperbálon táncolhatnak. A szombat délelőtt fellépői a házigazdák, valamint a környék, Szentendre, Leányfalu és Békásmegyer táncosai, gyerekek, felnőttek egyaránt. Zeneiskola, zenekar, rock and roll együttes váltja egymást ezután, este utcabál zárja a napot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek