Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A szakácskönyvek édességkínálatában ilyenkor tavasszal az idény legfinomabb hazai gyümölcse, a földieper sokféle alakban szerepel.
Sütemény, hab, leves, fagylalt, lekvár készülhet belőle, sőt most már gyakran találkozhatunk az eperborral is.
A Duna menti Tahitótfalu az egyik leghíresebb, immár 150 éves epertermesztő múltra és hagyományokra visszatekintő hazai településünk. Idén 17. alkalommal ünneplik itt az eperfesztivált május 29–31. között.
Természetesen minden a gyümölcs jegyében zajlik: pénteken már készül a májusi eperbor szagos mügével, az Ínyesmester útmutatása szerint, az érdeklődők néprajzi előadást hallgathatnak a Faluházban az eperről, este eperbálon táncolhatnak. A szombat délelőtt fellépői a házigazdák, valamint a környék, Szentendre, Leányfalu és Békásmegyer táncosai, gyerekek, felnőttek egyaránt. Zeneiskola, zenekar, rock and roll együttes váltja egymást ezután, este utcabál zárja a napot.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu