A főzőműsorok a jóllakott nézőt is beindítják

A televíziók főzőműsorai nem csak a szemünket hizlalják, de a kilóink számát is szaporítják – állítják amerikai kutatók.

Ország-világ(he)2015. 06. 03. szerda2015. 06. 03.
A főzőműsorok a jóllakott nézőt is beindítják

Többnyire ugyanis nem érjük be a virtuális élvezetekkel – a látottaktól felbuzdulva akkor is megkörnyékezzük a hűtőt, ha egyébként nem vagyunk éhesek, s beérjük a kezünk ügyébe kerülő – jellemzően cukros vagy zsíros, hizlaló – nassolnivalókkal. Azok a háziasszonyok pedig, akik kipróbálják a frissen tanult recepteket, 5 kilóval nyomnak többet az átlagnál – derül ki a felmérésből. A mesterszakácsok tejszínben, parmezán sajtban, vajban bővelkedő fogásai sokszor nem éppen a legegészségesebbek, és kalóriákban sem szűkölködnek.

A túlevés következtében kialakult elhízásért a televízió is felelős: mivel a műsorok közben rengeteg édesség- vagy éppenséggel chipsreklámot látunk, a napi egyórányi tévézés éves szinten akár hatkilónyi pluszt jelenthet.

Ezek is érdekelhetnek