Rendőrök lehetnek - július végéig pályázhatnak

Roma fiatalok rendőrré válásához idén is meghirdette ösztöndíjpályázatát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ország-világK. G.2015. 06. 14. vasárnap2015. 06. 14.
Rendőrök lehetnek - július végéig pályázhatnak

Erre bármely középfokú oktatási intézmény nappali tagozatának első, második vagy harmadik évfolyamos tanulója jelentkezhet, a szakiskolásoknak ehhez érettségizniük kell. A diákokat egészségügyi, pszichológiai és fizikai alkalmassági vizsgálatok után választják ki, majd a főkapitányság támogatási szerződést köt velük.

A pályázók tanulmányai hátralévő idejéig számla vagy egyéb igazolás ellenében ingyenes szállást, kollégiumi ellátást, menzai étkezést, tanévenként maximum 25 ezer forintos ruházkodási segélyt és 4500 forintig tanszersegélyt kapnak. Tanulmányi eredménytől függően ösztöndíj jár. A tanulóknak vállalniuk kell, hogy iskoláik befejeztével valamelyik rendészeti szakközépiskolába vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre jelentkeznek.

A pályázat beküldési határideje 2015. július 31. A Borsodi Rendőr-főkapitányság 16 éve hirdet ösztöndíjpályázatot cigány származású fiataloknak.

Ezek is érdekelhetnek