Védjük a rezsit

A kormány mindent megtesz azért, hogy a rezsicsökkentés eredményei megmaradjanak – jelentette ki Kovács Zoltán kormányszóvivő hétfőn, a Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselővel közösen tartott rendkívüli sajtótájékoztatón.

Ország-világhj2015. 06. 19. péntek2015. 06. 19.

Kép: Pékség Heves pekseg kenyér kenyer péküzem kemence péksütemény 2013.07.10. fotó: Németh András Péter, Fotó: Nemeth Andras Peter

Védjük a rezsit
Pékség Heves pekseg kenyér kenyer péküzem kemence péksütemény 2013.07.10. fotó: Németh András Péter
Fotó: Nemeth Andras Peter

A sebtében összehívott eseményre azért volt szükség, mert aznap reggel a hvg.hu kiszivárogtatta a hírt: a kormány az EU nyomására meghátrálhat a rezsicsökkentést illetően.

Az online hírlap arról cikkezett, hogy tudomása szerint Trócsányi László igazságügyminiszter levelet írt az uniós energetikai biztosnak, s abban rögzíti, a magyar kormány hajlandó engedni az unió követeléseinek. Az EU ugyanis már több alkalommal fejezte ki aggodalmát a rezsicsökkentéssel kapcsolatosan, sőt a magyar intézkedéseket követően kötelezettségszegési eljárás is indult az ország ellen.

Ezt – a rezsicsökkentésre és az annak megvédésére vonatkozó sajtóhíreket – cáfolta hétfőn a két politikus, ám újságírói kérdésre, miszerint tudják- e garantálni, hogy a lakossági gázár nem fog emelkedni, csak a fentieket válaszolták.

Ezek is érdekelhetnek