A gyászolókat sem kímélték! Verseny a ravatalért

NINCS KÍNOSABB ANNÁL, mint amikor egy temetés nem a megfelelő kegyelettel zajlik. Márpedig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Martfűn az utóbbi időben ilyesmi is előfordult. Ennek vetett most véget az önkormányzat.

Ország-világHardi Péter2015. 07. 08. szerda2015. 07. 08.
A gyászolókat sem kímélték! Verseny a ravatalért

Hasznos lehet a verseny a temetkezési cégek között, de az kevéssé szerencsés, ha mindez a gyászolók szeme láttára zajlik. Például, ha az egyik tulajdonában van a drapéria, ám a szertartás kezdete előtt leszedi – mert a másik cég, amelyik a búcsúztatást végzi, nem fizetett érte elegendő bérleti díjat.

A mizéria azzal kezdődött, hogy a Martfűn 18 éve temetkezést végző cég egyik, majd másik munkatársa is felmondott, s a konkurenciához szegődött. Minderről az elhunytak hozzátartozói mit sem tudva a szolgáltatás elvégzéséért hozzájuk fordultak – az alkalmazottak pedig immár a saját új munkaadójukhoz irányították őket. Ám mivel az új vállalkozónak nem volt meg a szertartáshoz szükséges összes felszerelése, a régitől bérelte azokat.

Mit tehet a képviselő-testület, amely a város rendjéért e tekintetben is felelős? Papp Antal polgármester érdeklődésünkre válaszolva elmondta, hogy három megoldás kínálkozott: marad minden a régiben, vagy pályázatot írnak ki a szolgáltatás végzésére, vagy a város veszi át a köztemető üzemeltetését. Végül az idő szorítása miatt ez utóbbi mellett döntöttek. A szertartást magát pedig szeptember 1-jétől teljes egészében az a cég végzi, amelyet ezzel a polgárok megbíznak.

Az igaz, hogy ezentúl a város feladata lesz a temetőgondnok alkalmazása is, viszont a bevételből felújításokra is futja majd, tette hozzá Martfű első embere.

A döntésbe a temetkezést hosszú időn át kizárólagosan uraló cég vezetője sajtónyilatkozata szerint nem nyugodott bele, az elszámolás sem történt még meg, ám ő a városvezetés számára egyelőre elérhetetlen.

A polgármesterhez eljutott utolsó információ szerint a szabadságát tölti.

Ezek is érdekelhetnek