A segélyhívó visszaszól: akadhat rosszfiú, akit észre térít - Fókuszban a közbiztonság

Ózd városának Velence-telepén sok mindent lehet, csak gondolázni nem. A műemlékvédelem alatt álló egykori gyári kolónián élők közbiztonsága érdekében, miután telepi lakásokat, közösségi tereket, játszótereket újítottak fel, utcabútorokat helyeztek ki, az esetleges rongálók, garázdálkodók ellen öt új digitális térfigyelő kamerát helyeztek üzembe.

Ország-világKeresztény Gabriella2015. 07. 14. kedd2015. 07. 14.
A segélyhívó visszaszól: akadhat rosszfiú, akit észre térít - Fókuszban a közbiztonság

A kamerákat három helyen segélyhívó rendszerrel is felszerelték, amelyekkel azonnal kapcsolatba léphetnek az Ózdi Rendőrkapitánysággal. Az ÉMOP projekt által az egyik Velence-telepi épületben „Közbiztonsági pontot” hoztak létre, így a 360 fokban mindent látó kamerákkal nemcsak a felújított, de a még rehabilitálásra váró részek is fókuszba kerülnek.

A közvetlenül az ózdi kapitánysághoz bekötött segélykérőkön nemcsak „beszólni” lehet, de hangszórókkal a rendőrség is rögtön „kiszólhat”, figyelmeztetheti a rendbontókat.

Az újakkal együtt az észak-borsodi városban már 18 kamera, s a képeket figyelő közterület-felügyelet munkatársai vigyázzák az elmúlt évek tapasztalatai szerint „veszélyeztetett” részeket, biztonságot nyújtva az ott élőknek.

Ezek is érdekelhetnek