Számokban a biztonság

Ha azt mondom, 250 × 100, az olvasó azt hiszi, valamilyen számtani feladványról van szó, pedig a megoldás: biztonság. Csóra György, a BAZ megyei Polgárőr Szövetség elnöke mondta el, hogy a hat számjegy egy több mint nyolc hónapja indult bűnmegelőzési programot jelent, amelyet a Polgárőr Szövetség, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Bűnmegelőzési Tanács hívott életre, és azt jelenti, 250 településen 100 százalékos közbiztonságra törekszenek a résztvevők. A legveszélyeztetettebb városok, községek kaptak különösen védett státust, így Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből 17 település szerepel a listán, és a védelem hatékonysága 95 százalékos.

Ország-világ-pb-2015. 07. 07. kedd2015. 07. 07.
Számokban a biztonság

A rendőrség, polgárőrség, önkormányzat hármas együttműködésének köszönhető, hogy a 250 településen érezhetően javult a közbiztonság. Napjainkban egyre inkább felfedezik a civil ruhás rendfenntartókat: néhány évi szünet után ismét szorosabbra fűzték kapcsolatukat az iskolákkal, ahol elsősorban a közlekedésbiztonság és a drogmegelőzés terén találnak tennivalókat.

A szervezet tekintélyének növekedését jelzi az is, hogy a Közszolgálati Egyetemen tantárgy a polgárőrség, amelynek feladata: látni és jelezni. A bűnözők elfogása már a rendőrség feladata, ám az önkénteseket egyre több helyen segíti a térfigyelő kamerarendszer, és ami mással nem helyettesíthető, az a lakossággal való közvetlen kapcsolat, hiszen akik a szabadidejüket áldozzák a közösség biztonságának szolgálatára, mindig számíthatnak azokra, akiket védenek.

Ezek is érdekelhetnek