A tragikus hír után a megrendült szervezők egy kis türelmet kérnek

A Magyar Hospice Alapítvány negyedszázados fennállásának tiszteletére készülő rendezvényről az alábbi hírt Benkó Sándor halálhíre előtt szerkesztették munkatársaink a Szabad Föld karácsonyi dupla számába. Ünnepi számunk azóta megjelent - és megdöbbenéssel értesültünk Benkó Sándor december 15-én bekövetkezett haláláról. Az ünnepi koncert szervezői közleményt adtak ki, amely több helyen olvasható.

Ország-világMunkatársunktól2015. 12. 21. hétfő2015. 12. 21.
A tragikus hír után a megrendült szervezők egy kis türelmet kérnek

Eredeti hírünk: 

"AZ ÉLET MÉLTÓSÁGÁÉRT. 

Jövő év elején, január 3-án ünnepi koncertet rendeznek a Művészetek Palotájában a negyedszázados fennállását ünneplő Magyar Hospice Alapítvány javára. Az alapítvány elkötelezett munkatársai állhatatosan végzik a gyógyíthatatlan daganatos betegek ápolását és a családtagok lelki támogatását. A hangversenyen fellépő művészek valamennyien fontosnak tartják az élet méltóságát. Dr. Benkó Sándor Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas klarinétos a Benkó Dixieland Band fellépéséről elmondta: „A Magyar Hospice Alapítvány a legkilátástalanabb helyzetben áll a betegek mellé, aminél kevés nemesebb célt ismerek, ezért támogatjuk őket tiszta szívből.”  

A közreműködők sorában az Óbudai Danubia Zenekar Szimfonikus Zenevonattal érkezik: LGT-dalok hangzanak el szimfonikus hangszerelésben, Karácsony János közreműködésével. Szekeres Adrien pedig több műfajban is mindkét zenekarral színpadra lép." 

  Benkó Sándor halálhíre után az ünnepi koncerttel kapcsolatban a hospicehaz.hu honlapon és az Alapítvány Facebook-oldalán az alábbi közlemény jelent meg: 

"Megdöbbenéssel és mély fájdalommal értesültünk arról, hogy Dr. Benkó Sándor, a Benkó Dixieland Band alapítója 2015. december 15-én este váratlanul elhunyt. A januári 3-i jótékonysági koncert programjáról egyeztetünk a zenekarral, de a hír mindenkit megrendített, ezért egy kis türelmet kérünk. Honlapunkon és a Facebookon is folyamatosan tájékoztatjuk majd az érdeklődőket, amint lesznek friss információk."

Ezek is érdekelhetnek