Megérdemelt elismerés Oláh Gergőnek!

Nemzetiségekért Díj - Oláh Gergő, a 2012-es X-Faktor győztese kapta meg a „Nemzetiségekért” Díjat – az odaítélők szerint nagyon sokat tett és dolgozott azért, hogy a társadalom elfogadja a romákat, és eddigi életével, pályafutásával példát mutat a roma fiataloknak.

Ország-világ- k - g -2016. 01. 06. szerda2016. 01. 06.
Megérdemelt elismerés Oláh Gergőnek!

Oláh Gergő egy kis nógrádi faluból, Karancslapujtőről szállt énekesként a ringbe, azóta sokak példaképe. A fiatalember sok sorstársának igyekszik megmutatni, hogy nem kell hátrányos helyzetűnek érezniük magukat, kivált, ha tehetségesek valamiben, mert a tehetség kincs. Gergő részt vett a roma fiataloknak szóló rendőrségi kampányban, rendszeresen jár beszélgetni és zenélni olyan táborokba, ahol roma gyerekek vannak.

Úgy véli, ha száz gyerekből legalább két-háromnak tud segíteni, már nagy boldogság számára. Az énekes ezekből a beszélgetésekből alakította ki a saját zenei arculatát is; legújabb dalaiban a roma hagyományokat ötvözi a modern stílussal. Jövőre is szeretne ellátogatni hátrányos helyzetű falvakba és városokba, hogy hitet és erőt adjon azoknak, akiknek erre szükségük van.

Ezek is érdekelhetnek