Átláthatóbb fuvarokat!

Az üzletág „kifehérítése” a célja az ubereseknek. Ennek érdekében változásokat vezettek be a rendszerben, s azok február 1-jétől már érvényesek. Például mostantól csak olyan autósok uberezhetnek, akik előtte feltöltötték az online rendszerbe vállalkozói adószámukat, illetve adataikat. Ha ezt nem teszik meg, felfüggesztik az Uberhez való hozzáférésüket.

Ország-világHardi Judit2016. 02. 08. hétfő2016. 02. 08.
Átláthatóbb fuvarokat!

Az utazásokról elektronikus, áfás számlát állítanak ki – a magyar előírásoknak megfelelően. Mivel az Uber használata teljes mértékben készpénzmentes – vagyis az utasok csakis bankkártyával fizethetnek –, így nem lehetséges feketézés.

A sofőr a fuvardíj ráeső részét a bankszámlájára utalva kapja meg. Biztosítást is kapnak az utasok, mégpedig ötmillió dollár, vagyis csaknem másfél milliárd forint felelősségbiztosítás értékben.

A változtatásokat a januári taxistüntetések és a kormány elvárásai miatt hozták meg. A cég úgy nyilatkozott: olyan üzletágat szeretnének kifehéríteni, amely rendszerint készpénzalapú (pár éve vezették be kötelezően, hogy minden taxiban lehessen bankkártyával fizetni), és sokak szerint a „szürke” zónába sorolható – adózás szempontjából.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek