Mérgezett anyaméh

Felkavarta a Törökszentmiklóson élőket, hogy fél tucat drogfogyasztót, köztük két kismamát is kórházba szállítottak túladagolás miatt. A terhes nők csecsemőit császármetszéssel hozták világra, majd őket a Semmelweis Egyetem klinikájára szállították, állapotukról a klinika nem nyilatkozott.

Ország-világPE2016. 02. 05. péntek2016. 02. 05.
Mérgezett anyaméh

Több drogfogyasztó állapota lapzártánk idején is válságos volt. Az eset a toxikológus szerint bekerül a hazai drogfogyasztás fekete könyvébe: „iszonyú felelőtlenségnek” nevezte Zacher Gábor, hogy a drogozó kismamák a magzataik életét is veszélyeztették.

A Szolnokhoz közeli kisvárosban korábban is problémát jelentett a pszichoaktív szerek használata. – A településen nemrégiben zajlott le egy másfél éven át tartó, komplex felzárkóztatási program, amely drogprevenciós elemet is tartalmazott. Ennél többet nem tehet az önkormányzat, és a rendőrség is tehetetlen” – tudtuk meg a város polgármesterétől, Markót Imrétől. A kábítószerhez még az alkoholnál is olcsóbban juthatnak hozzá a bódulatot keresők, egy-egy adagot akár néhány száz forintért beszereznek. A gyanús eredetű anyagok, az úgynevezett designer drogok összetétele azonban változó és erősen egészségkárosító. A helyi rendőrök őrizetbe vettek egy 39 éves férfit, feltehetően a dílert. A megyei rendőr-főkapitányság pedig felhívta a fogyasztók figyelmét arra, hogy olyan új szer került piacra a térségben, amely életveszélyes állapotot okozhat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek