Az én képernyőm: Buliznak a celebek

Fel nem foghatom, miért futtatja a TV2 Berki Krisztiánt, ezt a borzalmas figurát. Ellenszenves fajankó, mindehhez krekk és beképzelt. Hacsak nem azon az alapon, hogy „imádjuk utálni”, ahogyan az angol mondja. Megdöbbentően magas honoráriuma jelzi, hogy a tévécsatornának értéket jelent ez az ember.

Ország-világUjlaki Ágnes2016. 04. 23. szombat2016. 04. 23.
Az én képernyőm: Buliznak a celebek

Hogy a népszerű Nagy Duettben túlélte a második fordulót is, holott mind a zsűri, mind a nézők részéről a legalacsonyabb pontot kapta jó ideig, számos netes hozzászólót arra késztet, hogy akár bundázással is meggyanúsítsák a műsor szerkesztőit. Ezt nem tudni, de hogy benn akarják tartani emblematikus szereplőjüket, az biztos. (Hogy Berki Krisztián lett a TV2 egyik arca, az a csatornát minősíti.)

Amúgy a műsor sokadszorra lenyúzott bőrével ismét hozza megszokott formáját. Néha egészen szórakoztató, néha unalmas, néha meg alig elviselhető. Igazából nincs eldöntve sem a zsűri, sem a nézők szempontjából, hogy mi a díjazandó: ha az éneklésben amatőr celeb kiteszi a lelkét és minél jobban danol, vagy ha komikusan csetlik-botlik és esendően gyenge. Mindkettőre van példa. Magam az utóbbira szavaznék, persze csak akkor, ha tényleg vicces. Mert ha csak annyi, hogy semmi hang, felejthető mozgás, mint például Demcsák Zsuzsa esetében, hát akkor kit érdekel? Viszont kellemes és humoros volt Növényi Norbert börtönnótája: ő sem tud énekelni, de színészi képességeivel és a szupertehetséges és szuperszexi Nika segítségével egészen jó produkciót láttunk tőle. És az est legjobb perceit is a humornak köszönhettük. A Beatrice egykori hatalmas „szakszervezeti” slágerét, A 8 óra munka, 8 óra pihenést remekül adta elő a takarítónak öltözött Keresztes Ildikó és Schobert Norbert. Utóbbi ráadásul meglepetést okozott azzal, hogy – ellentétben az első fordulóval – meglehetősen jól és tisztán énekelt. Talán ezen az úton kéne tovább menni.

Vannak olyan celebek, akiknek akad némi hangjuk, mint például a szépségkirálynő Kulcsár Edinának vagy a táncos Markó Róbertnek, így ők képesek hozni egy bizonyos szintet.

Aztán vannak olyanok, akik szorgalommal és alázattal állnak a feladathoz, mint Rubint Réka és a híradós Pachmann Péter. Utóbbi annyira beletett mindent, hogy a száma végén komolyan féltettem az ájulástól, percekig halott sápadtan, üveges szemmel meredt maga elé. S aztán láttuk, hogy egyesek félvállról veszik a feladatot, mint a kokainbotránya óta magát egyre menőbb celebbé kinövő Kucsera Gábor, valamint a bevezetőben elemzett úriember.

A zsűri láthatóan el van ragadtatva a műsortól. Kasza Tibornak be nem áll a szája: két humoros beszólására nála nyolc locsogás jut. Olykor tényleg jópofa, meg esze is van, de gyógyíthatatlan exhibicionizmusban szenved. Szulák Andrea szokott formáját hozza: intelligens, szellemes, de most túlságosan lágyszívű, csak úgy röpködnek nála a tíz pontok. Cooky, a francia rádiós szereplésének egyik oka nyilván az, hogy a legutóbbi szériát ő nyerte. Nemigen ért az előadó-művészethez, nála a humor forrása szinte érthetetlen magyar beszéde. Eszembe juttatja a hatvanas évek ismert konferansziéját, Brachfeld Siegfridet, akinek németesen tört magyarsága kacagtatta meg a közönséget.

A Nagy Duettet a stúdió közönsége is imádja, a nézők is imádják. Magasan vezeti a nézettségi versenyt, még az RTL-t is leveri. (Szegény Duna Tévé: a talán legnépszerűbb műsora, a Magyarország, szeretlek pontosan ugyanabban az időpontban megy…) Összesen kilenc hétig lesz király a TV2. Már most belefáradtam.

Ezek is érdekelhetnek