Tulipános vigasság

Celldömölkön április 15–17. között programok sokasága várja a városba érkezőket. Pénteken nyit a Kemenesalja népművészetét bemutató kiállítás helyi népművészek és kézművesek munkáiból. Este, a Művelődési Központ előtti téren hirdetik ki „A népi konyha ízei” verseny eredményét.

Ország-világKoppány György2016. 04. 15. péntek2016. 04. 15.
Tulipános vigasság

Szombaton egész nap a helyi termékek vására várja a látogatókat, közben pedig egymást követik a fellépők, jönnek bábosok, gyermeknéptánccsoport, gólyalábasok, komédiások, lesz színházi előadás, játszik citerazenekar és énekel a daloskör.

Délután rendőri felvezetéssel 100–120 motoros vonul majd fel, klubok és magánszemélyek egyaránt részt vesznek a nagy dübörgésben. Esti program „A fesztivál süteménye” eredményhirdetése, amelyet kóstolás követ. A saját készítésű finomságoknál versenyfeltétel, hogy a süti kapcsolódjon a tulipánhoz.

A nap befejezéseként rockzenekarok találkoznak a közönséggel. A vasárnap a helyi vendéglősök, cukrászok, borászok és pálinkások közreműködésével zajló Tulipános Terítő elnevezésű gasztrofesztiválé; közben pedig a Rábamenti Kenyeri Citerazenekar és az Éneklő Szakácsok szórakoztatnak, de lesz nosztalgiazene a felnőtteknek, szabadtéri játékpark a gyerekeknek. Hintóval és kisvonattal bejárható a „Tulipánút”, amely Celldömölk tulipános helyeit érinti.

Ezek is érdekelhetnek