Az én képernyőm: Ami a csövön kifér

Ezerrel pörög a tv2. Látható, hogy nem sajnálnak sem pénzt, sem munkát, hogy visszaszerezzék a nézettségi lista első helyét, amelyet sok-sok éve elhódított már az RTL Klub. Valamiért azt gondolják, hogy egy celebmagazinból ismert műsorvezető, Gönczi Gábor jobb lesz híradósnak, mint Azurák Csaba. Vagy a csaknem évtizedig háztartásbeli anyukaként működő, nagy csinnadrattával visszacsalogatott Marsi Anikó felülírja a szép és profi Várkonyi Andreát. Aztán az Ének iskolája megérdemelt sikerén felbuzdulva elindították a gyengébb Kismenőket, s persze a Nagy Duett új évadát. Utóbbiban már minden gátlást elveszítettek a műsorkészítők, megy, ami a csövön kifér.

Ország-világUjlaki Ágnes2016. 05. 14. szombat2016. 05. 14.
Az én képernyőm: Ami a csövön kifér

Képesek a Kacsatáncot, a Szomorú szamurájt és hasonló gagyikat előadatni, giccses paródiát csinálni a Honfoglalásból – a néző nem hisz a szemének, olykor a fülének. A gázsijukért láthatóan megdolgozó, hivatásos énekesek mellett nekem csak Pachmann Péter imponál, aki szorgalommal, humorral és nem kevés öniróniával hétről hétre képes megnevettetni. Berki Krisztiánról már nem akarnék több szót ejteni: kinőtte magát a tv2 szupersztárjává – és ez nem őt minősíti. Mint ahogyan ő lett a fő vendég Hajdú Péter új műsorában is. Bravó, két egymást követő esti főműsorban. Javasolnám még a híradóba is, ha már ő a csatorna egyik főarca.

Nem is tagadom, hogy előítélettel kezdtem nézni a Showtimeot. Biztos voltam benne, hogy borzalmas lesz – és nem is csalódtam. Ordít belőle a tehetségtelenség. Nem csak arról van szó, hogy Hajdú megosztó személyiség, akit némelyek kedvelnek, mások meg sikítófrászt kapnak tőle. Mert akad ilyen más tévés is, ez még önmagában nem lenne baj. Az az irritáló, hogy pusztán azért, mert van pénze – és sok, ügyes baráti kapcsolata politikusokkal, csatornatulajdonossal –, bármit előállíthat, úgyis megveszi a tv2. Például ezt a műsort. Szinte csupa tv2-celebbel, mintha más műsorok promóciója lenne. Hát igazán lenyűgöző, hogy akiket félórával korábban a nagy műsorban látunk ökörködni, most újra láthatjuk idétlenkedni. És persze, az egésznek főszereplője maga Hajdú, aki pedig nemrég azt nyilatkozta, hogy le tudna mondani a képernyős szereplésről. Ez azonban nyilván csak álszerénykedés, holott producernek valóban ügyes, annál kéne maradnia. De láthatóan egyre nagyobb szerepet szán magának. Egy személyben igyekszik Fábryt és Friderikuszt utolérni, ami túl magas léc számára. Nem vitás, Fábry és Friderikusz is igen öntelt személyiség. Ám ahogyan mondani szokás: nekik van mire beképzeltnek lenni. Például tudásra, teljesítményre, felkészültségre, humorra – ezekből Hajdú Péter egyikkel sem rendelkezik. Amióta képernyőn van, nem csinált még egyetlen szép, vagy jó, vagy építő műsort sem. (Egyetlen megnyilvánulásáért tudom őszintén becsülni: mindig kiáll a nők és a gyermekek bántalmazása ellen.) Az ilyen late night show- (késő esti show) szerű műsorok nagyon népszerűek például Amerikában. De ezeket mindig átütő személyiségű showman vezeti. Hajdú nem az. Mert attól, hogy minden egyes poénon hétrét görnyedve kacag, azok még nem lesznek jó poénok. S bár a tapsmesterek vezénylik a tapsot, attól az még nem igazi. A néhány perces beszélgetések laposak, közhelyesek, a feladatok inkább blődek, mint viccesek. És másfél óra tömény Hajdú…

Az első két adásnak mégis jó volt a nézettsége, sok nézőt érdekelnek a celebek. Még talán olyan is akad, aki kedveli Hajdú Pétert, maximum a pénzét irigylik. Ők jól ellesznek vele kéthetenként.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek