Botozás helyett - vakon bízni a hűséges, okos barátban

Vakon bízni - Nékik is van világnapjuk. Megérdemlik. Egyeseknek nélkülük lehetetlen élni. Írásunk a vakvezető kutyákról a friss Szabad Föld 14–15. oldalán. - Emma, a nem mindennapi labrador gazdája, Anikó így mesél: "Botoztam korábban, de nem szerettem. Mit szépítsem, bénáztam vele sokat. Aztán az egyetemen egyszer lefejeltem valamit – akkoriban már érett bennem a gondolat, segítség kellene. A latintanárom javasolta, kérvényezzek kutyát az MVGYOSZ-nél."

Ország-világSZF-ajánló2016. 05. 06. péntek2016. 05. 06.
Botozás helyett - vakon bízni a hűséges, okos barátban

"Nemcsak szépek, okosak is. Fegyelmezettek és játékosak, rosszalkodnak, ha pedig úgy alakul, órákig képesek mozdulatlanul figyelni. A vakvezető kutyák olyan nyugalmat árasztanak, mint más élőlény sohasem. Esetükben nem csak üres frázis: az ember legjobb barátja."
Elsősorban róluk szól riportunk – április 27., a vakvezető kutyák világnapja alkalmából. 
(A címlapon Kállai Márton felvétele)




További kiemelt ajánlataink a május 6-án megjelent Szabad Földből: 


Egyszervolt - Hová tűnt Händler csecsemője?

A JÓRAVALÓNAK TŰNŐ iparosmester 1914-ben önként indult el a világháborúba. Két évig senki hírt sem hallott felőle. Aztán a műhelye végében lévő kamrában leólmozott hordókat találtak. Amikor sorra kinyitották mindet…
A hajdani borzalmas ügyről idézte fel a részleteket Budai Horváth József a friss Szabad Földben.   


Emberkísérletek élesben 
"Gyakran mondják rám, hogy én doppingolásban elhullott fejeket gyűjtök. Minden ügy személyesen is megérint, a síró, bűnbánó sportolót nagyon tudom sajnálni." 
ALIG SZÁZ NAP VAN HÁTRA a riói olimpiáig, a nemzetközi sportélet mégsem a rangos esemény, sokkal inkább a doppingbotrányok lázában ég. Az olimpia előtt nem sokkal már a magyar sportolók szűrése is javában zajlik.
A Magyar Antidopping Csoport vezetőjével, dr. Tiszeker Ágnessel beszélgettünk. - Interjú a friss Szabad Földben.    


Őrzi titkát a csík
Legtermetesebb darabja kicsit nagyra sikeredett, a plafontól leér majdnem a földig. Háromméteres lehet, nincs is olyan látogató, aki meg ne csodálná. 
"SZERETEM A NYAKKENDŐKET. Volt idő, mikor ki nem léptem volna az utcára nyitott ingben. Van is belőlük jó pár, sorakozik a szekrényben legalább harminc. Nem vagyok egyedül ezzel, újdonsült ismerősöm, Szajkó József is hasonlóképpen érez. Igaz, ő valamivel nagyobb léptékben gondolkodik: a sárospataki pedagógus vagy háromezerötszáz nyakkendő között válogathat."
Balogh Géza összeállítása a friss Szabad Földben.   




TOVÁBBI AJÁNLATAINK CSALÁDI MAGAZINUNKBÓL:  


Engedd el a kezem!
Strázsaprogram a tanyán  


Húzzák, ha halogatjuk
Egészségünk rovat  


Bombák hangtompítóval
Markos Mária írása 


Ébredjetek, alvórügyek!
A fagykárokról a Szabad Föld kertjében  


Pucér problémák
Ujlaki Ágnes tévékritikája 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek