Cél a kalandpark! De ne legyen túl kalandos

Az osztálykirándulások, hétvégi-nyári családi programok közül egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kalandparkok – nem csoda, hogy országszerte gombamód szaporodnak.

Ország-világdiju-2016. 05. 28. szombat2016. 05. 28.

Kép: Sárvár, 2012. július 13. Egy gyerek mászik a drótkötélpályán, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő közvetlen szomszédságában több mint 100 millió forintos beruházással épült kalandparkban. A fürdővel összeköttetésben lévő erdei kalandparkban 120 állásos erdei drótkötélpálya, 10 méter magas mászófal, valamint egy kétállásos íjászpálya készült el. A Sárvári Gyógyfürdő vezetősége felvette a kapcsolatot a Pető Intézettel, hogy együttműködést építsenek ki a fogyatékkal élő gyermekek rehabilitációjának és fejlesztésének területén. MTI Fotó: Nyikos Péter, Fotó: Nyikos Péter

Cél a kalandpark! De ne legyen túl kalandos
Sárvár, 2012. július 13. Egy gyerek mászik a drótkötélpályán, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő közvetlen szomszédságában több mint 100 millió forintos beruházással épült kalandparkban. A fürdővel összeköttetésben lévő erdei kalandparkban 120 állásos erdei drótkötélpálya, 10 méter magas mászófal, valamint egy kétállásos íjászpálya készült el. A Sárvári Gyógyfürdő vezetősége felvette a kapcsolatot a Pető Intézettel, hogy együttműködést építsenek ki a fogyatékkal élő gyermekek rehabilitációjának és fejlesztésének területén. MTI Fotó: Nyikos Péter
Fotó: Nyikos Péter

Most azonban, még a nyári csúcsszezon előtt komoly ellenőrzésekre számíthatnak ezek a létesítmények.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elrendelte, hogy a hatóságok alaposan nézzenek körbe ezekben a szabadidős központokban.

A szemlézés része lesz a felszerelések tanúsítványának vizsgálata, az azokat kezelő személyzet ellenőrzése. Oka ennek a múlt vasárnapi, csillebérci baleset. A hétvégén ugyanis több kiskamasz megsérült, amikor leszakadt alattuk az egyik, a fák közé kifeszített kötélháló.

A Csillebérci Szabadidő Központban található Challangeland kalandparkból 13 gyereket szállítottak kórházba. Később kiderült, a legtöbben zúzódásokkal „megúszták”, az egyik fiúnál azonban gerincsérülés gyanúja is felvetődött, őt a Péterfy Sándor Utcai Kórház baleseti osztályára szállították.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek