Hordaösztön - A nagy bankrablás - Kínos incidens - Több mint tiszteletlen - A fejetlenség vége - Hírmorzsák

Hírmorzsák a Szabad Föld Külvilág rovatában.

Ország-világMunkatársunktól2016. 05. 07. szombat2016. 05. 07.
Hordaösztön - A nagy bankrablás - Kínos incidens - Több mint tiszteletlen - A fejetlenség vége - Hírmorzsák

HORDAÖSZTÖN
Pórul járt az a 34 éves török férfi, aki egy buszon a nemi szervét mutogatva zaklatta az egyik női utast. A hölgy ezt követően ütlegelni kezdte zaklatóját. A buszon szinte csakis nők utaztak, akik a molesztált nő társuk segítségére siettek. Ütötték, rugdalták a férfit. A támadó hamar menekülni próbált, ám az utasok nem engedték leszállni. Végül a buszvezető közvetlenül a rendőrállomás előtt állt meg, ahol a zaklatót hamar elfogták.


A NAGY BANKRABLÁS
Ismeretlenek kirabolták az észak-koreai központi bank cshongdzsini fiókját. Ez volt az első bankrablás a kommunista ország történelmében. Csak most hozták nyilvánosságra, hogy fegyveresek még április elején betörtek a központi bank fiókjába és ismeretlen mennyiségű készpénzt vittek el. A rendőrségi szóvivő szerint a tettesek belső segítség nélkül nem tudtak volna betörni a pénzintézetbe.


KÍNOS INCIDENS
A bukaresti pátriárkai székesegyházban a hívek egy része Klaus Johannis lemondását követelte az ortodox húsvéti liturgián. Az államfő a feleségével érkezett az egyházi szertartásra. Röviddel a liturgia elkezdése után a tömegből többen hangoskodva kérték Johannis lemondását. Az evangélikus vallású államfő első alkalommal vesz részt az ortodox húsvéti liturgián. Tavaly Klaus Johannis Németországban volt a román vallási ünnepen.


TÖBB MINT TISZTELETLEN
Barack Obama Japánban részt vesz a legfejlettebb ipari országok csúcstalálkozóján május végén. Arra az újságírói kérdésre, Obama nem gondolja-e, hogy Japán formális bocsánatkérést érdemelne az 1945. augusztus 6-án ledobott atombombáért, Josh Earnest sajtószóvivő határozott és egyértelmű nemmel válaszolt: „Nem, az elnök nem gondolja ezt.”


A FEJETLENSÉG VÉGE
Véget ért Spanyolország történetének legrövidebb, 111 napig tartó parlamenti ciklusa. A spanyol demokráciában eddig példa nélküli esemény azért történt, mert a december 20-i parlamenti választások óta eltelt négy hónapban a törvényhozás nem tudott új kormányfőt választani. A törvényi határidő pedig lejárt. IV. Fülöp király június 26-ra kiírta a választásokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek