Partmódosítók - Nem tudni, pontosan mit akar a kormány a Balaton-parttal

KÖNNYEBB LESZ a dolga mostantól annak, aki a Balaton partvonalát változtatná meg valamilyen módon. Például mólót építene vagy kotrást végezne. A Balaton-törvény eddig kategorikusan tiltotta ezt – igaz, az utóbbi években több esetben hagyták figyelmen kívül az előírásokat.

Ország-világMunkatársunktól2016. 05. 17. kedd2016. 05. 17.
Partmódosítók - Nem tudni, pontosan mit akar a kormány a Balaton-parttal

A jövőben – ha elfogadják az erről szóló törvénymódosítást – nem kell majd vízpart-rehabilitációs tanulmánytervet benyújtania annak, aki valamilyen módon átalakítaná a partvonalat. Ezek a tanulmánytervek korábban arra jelentettek biztosítékot, hogy csak olyan beruházások jöhessenek létre a Balaton-parton, amelyek az eredeti partvonal helyreállítását szolgálják.

Ha átmegy a törvényjavaslat, nem kell többé betartani ezeket az előírásokat, például akkor sem, ha átalakítást végeznének, mondjuk a vizes Eb érdekében.

A Népszabadságnak egy névtelenséget kérő vízügyi szakember úgy nyilatkozott, a rehabilitációs tervet a legtöbb Balaton- parti település elkészítette, ám annak nincs nyoma, hogy a kormány felülvizsgálta volna azokat, így nem tudni, mi a pontos kormányzati szándék a tóparttal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek