Nyolcméteres lepények utcája

2016 a gasztroélmények éve Magyarországon. Jól illeszkedik a sok-sok rendezvény közé az Albertirsán július 22–23. között megrendezendő Street Food Fesztivál.

Ország-világKoppány György2016. 07. 22. péntek2016. 07. 22.
Nyolcméteres lepények utcája

A még magyar elnevezéssel nem rendelkező esemény az utcán, a sietős emberek számára menet közben fogyasztható ételeket helyezi a középpontba, de minőséget kínálva, megfizethető áron. Az Alföldön és egyúttal a Budapesttől ötven kilométerre lévő Albertirsán első alkalommal sorra kerülő rendezvény kéthektárnyi területére az egész országból érkeznek.

A kínálatban várhatóan lesznek kézműves hamburgerek, lángosok, különböző ízesítésű szendvicsek, batyuk, kolbászkülönlegességek, mangalicából készült falatok, tiszai halak, ínyenc és pikáns levesek, extravagáns fagylaltok és desszertek, de hagyományos és retro ételek is. Laktóz- és gluténmentes ennivalót ugyancsak kínálnak. A ceglédi Kisméhecske kifőzde szakácsai és a szervezők közösen készítik a különböző ízesítésű, nyolcméteres lepényt, így mindenki kedvére válogathat belőle, és talán sikerül a megcélzott Guinness-rekordot is elérni vele.

Ezek is érdekelhetnek