Sztorink a félmúltból: 'Nyolc hónapja van valakim...Legújabban közölte, nem hiszi, hogy a feleségem frigid'

Ezt írtuk... (július első hetében) a Szabad Föld 10, 20, 30, 40, 50 és 60 és 70 évvel ezelőtti számaiban.

Ország-világSZF-ajánló2016. 07. 07. csütörtök2016. 07. 07.
Sztorink a félmúltból: 'Nyolc hónapja van valakim...Legújabban közölte, nem hiszi, hogy a feleségem frigid'

1946. 
Minduntalan a legbolondabb rémhírek kelnek szárnyra, s ahelyett, hogy nevetségbe fulladnának, mérgeznek, mint a bolond gomba. Például az a hír járja, hogy csépléskor elviszik az utolsó szemig a gabonát a kommunisták. Továbbá, hogy ha a kisgazdák győznek, felakasztják a kommunistákat. Meg hogy Rákosi Mátyás agyonlőtte Tildy Zoltánt, majd kiszökött Amerikába, ahol fogságba vetették. A süke-bóka rémhírterjesztőket okosítsuk fel: elvtársak, ne mérgezzék a demokráciát!
(Inflációs jelentésünk: a Szabad Föld ára egy hét alatt 30 milliárd pengőről 3 billió pengőre emelkedett.)

1956. 
Menkő Simon azt kérdezte a szolnoki tanácstól, hogy nyolchavi betegség után jár-e neki a téesztől segély. A válasz hamarosan megérkezett, azonban annak egyetlen betűje sem a szolnoki tanácstól, hanem a „királyi járásbíróságtól” származik, mégpedig 1937-ből. Ebben arról ír egy nő, hogy egy bizonyos dévaványai lakossal belső szerelmi viszonyt folytatott, amely viszonyból származó gyerek eltartásáról keresetet adott be. Nem tudjuk, nős ember-e Menkő elvtárs, de ha igen, jobban teszi, ha elrejti ezt az apasági keresetet, nehogy családi perpatvar kerekedjen a szolnoki tanács gondatlansága miatt.

1966. 
Régi idők könyveiről készülünk írni, ehhez nagy szükségünk volna régi, magyar nyelvű kalendáriumokra, füzetes regényekre, jövendőmondó, álmos és csíziós könyvekre. Akiknek ilyen a birtokukban van, és megfelelő áron eladnák azokat, kérjük, hogy a Szabad Föld címén értesítsék erről munkatársunkat, Bajor Nagy Ernőt.

1976.  
Néhány hét múlva, immár hatodszor indul a Ki mit tud?, hamarosan megkezdődik a jelentkezők válogatása. Megyeri Károly, aki jelenleg a Magyar Televízió elnökhelyettese, az első, 1963-as vetélkedő óta összesen négy alkalommal irányította a játékot. Azt mondja, most már ugyan nem vállalná a vetélkedőre jelentkezők segítését, de mindig örül, ha a korábbi versenyzők újabb sikereiről hall. Például a „kis” Schiff Andráséról, aki annak idején a zongoraszékre is alig bírt felmászni.

1986. 
Nyolc hónapja van valakim. A feleségem is biztatott egy kapcsolatra, mert kijelentette, hogy frigid lett. Bár szerettem és szeretem a feleségem, kezdetben élveztem a helyzetet. Ám ez a mostani kapcsolatom teljesen kiborít. Mert állandóan kérdez. Hogy miért nem töltök vele hosszú hétvégét, miért nincs megtakarított pénzem, hogyan lesz így közös lakásunk, miért nem mutatom be a szüleimnek? Legújabban közölte, nem hiszi, hogy a feleségem frigid, ezt én találtam ki, hogy ő megsajnáljon és így megkaphassam, s a nőgyógyász bátyját akarja a nejem nyakára küldeni…

1996.
Az Országgyűlés 167 igennel, 77 nemmel és 64 tartózkodással elfogadta a Nagy Imre-emléktörvényt. Az MSZP igenjét azzal indokolta, hogy Nagy Imre érték és norma lehet mindenki számára. Az SZDSZ tartózkodásának indoka, hogy nem támogatják, ha történelmi személyiségek nagyságát törvénnyel kell bizonyítani. A demokrata néppárt szerint az MSZP-nek ezzel a gesztussal sem sikerült megszabadulnia múltjától.

2006. 
Fölhívtunk három állatkereskedést, hogy Afrika második legveszélyesebb mérges kígyóját, egy zöld mambát akarunk venni. Eleinte kioktattak bennünket, hogy egy ilyen állat engedély nélküli tartása bűncselekmény, egy kisebb falusi iskolát is képes kiirtani, de aztán az egyik azt mondta, talán tudna segíteni. Az alapár százezer, s a „tárgyat” egy előttünk ismeretlen helyen kell majd átvenni. Mekkora a „tárgy”? – kérdeztük. Most hatvan centi, de kétméteres is lehet, ám engedély természetesen nem lesz rá.

Ezek is érdekelhetnek