Tovább nyomoznak a szörnyű bűnügyben - Lapunk beszámol a fejleményekről

Nemrégiben adtunk hírt a nyírmadai méhgyilkosságról, amelynek során május 8-án 180 méhcsaládot mérgeztek meg brutális kegyetlenséggel.

Ország-világHardi Péter2016. 07. 23. szombat2016. 07. 23.

Kép: Nyírmada Nyirmada méhmérhezés méhpusztulás, szándékos mérgezés áldozata lett 180 méhcsalád 2016.06.17 fotó: Németh András Péter, Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361

Tovább nyomoznak a szörnyű bűnügyben - Lapunk beszámol a fejleményekről
Nyírmada Nyirmada méhmérhezés méhpusztulás, szándékos mérgezés áldozata lett 180 méhcsalád 2016.06.17 fotó: Németh András Péter
Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361

Az esetről részletesen beszámoló riportunk itt található: "Századannyi is ölt volna")

A nyomozás a tettes kézre kerítése érdekében azonnal megindult. Mi magunk annyit tudtunk meg a nyírségi kisvárosban, hogy a tulajdonos, Takács Sándor méhész éppen a bűncselekmény elkövetésének napjaiban mondott fel az önkormányzaton, ahol cégvezető és egyben négyszáz ember, köztük a közmunkások főnöke volt. A szereket, amelyeket a pusztításra használtak, már évekkel ezelőtt kivonták a forgalomból. A helybeli állatorvosnak, Kozák Gyulának meggyőződése, hogy a tettest nem a méhészek között kell keresni.

A kár, amelybe nemcsak a méhcsaládokat, hanem a mézet, az elmaradt hasznot, illetve a használhatatlanná vált kaptárokat is bele kell számolni, jóval tízmillió forint feletti.

Érdeklődésünkre Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság szóvivője leírta, hogy a nyomozás határideje július 8-a. Amikor ez lejárt, ismét kerestük a szóvivőt, hogy az eredményről tudakozódjunk. Megtudtuk, hogy a nyomozás még nem ért véget, hanem két hónappal, szeptember 8-ig meghosszabbították.

Az ügy felderítését lapunk továbbra is figyelemmel kíséri.

Ezek is érdekelhetnek