Maratoni barátság a sivatagban

Nincs annál szebb, mint amikor két szerető szív, két egymásnak teremtett lény összetalálkozik. Így van akkor is, ha az egyikük ember, míg a másik „csak” egy kutya. Dion Leonard skót sportoló Ázsia legnagyobb sivatagában talált rá a legjobb barátjára egy hűséges kiskutya személyében. Az extrém futó a Góbi-sivatagban rendezett 250 kmes ultramaratonon vett részt, amikor az egyik szakaszon a kóbor állat mellé szegődött. A kistestű kutya lelkesen rótta mellette a kilométereket, s a futóval egymást segítve haladtak előre.

Ország-világUjlaki Ágnes2016. 08. 25. csütörtök2016. 08. 25.
Maratoni barátság a sivatagban

A kedves természetű kutyus egyébként szinte minden futóval összebarátkozott, de Dion Leonard mellől el sem akart mozdulni: együtt aludt vele a pihenők során, és végig mellette maradva egészen a célig kísérte. Csak a legforróbb két nap során pihent, amikor a hőség miatt nem tudta volna teljesíteni a hosszú távokat. Ekkor a szervezők a barátok segítségére siettek, és az autójukban magukkal vitték a kutyát a következő szakasz végéig, ahol örömmel csatlakozott ismét a gazdájához.

A férfi egyből tudta, hogy magához veszi az időközben Góbinak elnevezett kutyát, ez azonban hosszadalmas, hónapokon át tartó folyamat. Ráadásul csak azután viheti el az új otthonába, miután megkapta a szükséges orvosi és más igazolásokat, melyekért csaknem kétmillió forintnak megfelelő összeget kell fizetnie. Hogy fedezni tudja Góbi hazajuttatásának költségeit, Dion Leonard kampányt indított az egyik adománygyűjtő weboldalon. Az adományozók összefogásának köszönhetően a kitűzött célt gyorsan elérték, így Góbi most már biztosan elutazhat a gazdájával új otthonába, Edinburghba. Jelenleg karanténban várja, hogy útra kelhessen, de mire e sorok megjelennek, alighanem már hazaért. A futó nagyon hálás mindenkinek, aki segített neki, hogy végleg együtt lehessenek négylábú barátjával.

Ezek is érdekelhetnek