Zenei ínyencségek - Tokaj Fesztiválkatlan, Mád, Sárospatak, Rákóczi-vár és sok más helyszín

Zempléni Fesztivál idén jubilál, 25. alkalommal rendezik meg. Sárospatak, Sátoraljaújhely és Tokaj mellett több más megyei település műemléki és szabadtéri helyszínein várják az események, rendezvények az ide látogatókat.

Ország-világKoppány György2016. 08. 19. péntek2016. 08. 19.
Zenei ínyencségek - Tokaj Fesztiválkatlan, Mád, Sárospatak, Rákóczi-vár és sok más helyszín

Augusztus 19-én a Tokaj Fesztiválkatlanban Rossini kétszáz éve bemutatott, legnépszerűbb operája, A sevillai borbély előadása lesz az Operaház kiváló szólistáival. Az előadás előtt az igazi olasz életérzésből kaphat ízelítőt, aki részt vesz az à la Rossini vacsorapartin, ahová Bernáth József mesterszakács és Hollerung Gábor karmester invitálja a vendégeket.

Augusztus 20. tematikus fesztiválnap Mádon, kultúrával, történelemmel, kamarazenével, klezmerrel és bordalokkal. Kassáról érkezik a Di Salamon Kapelye, ők a tradicionális és a XX. századi klezmer világát idézik. A nap zárásaképpen a fúziós dzsessz kiemelkedő alakjának és együttesének állít emléket Szakcsi Lakatos Béla és a Rákfogó-Orszáczky Emlékzenekar.

A rendezvénysorozatot 21-én a sárospataki Rákóczi-vár udvarán Haydn A teremtés oratóriumának különleges multimédiás előadása zárja. Tartanak ezek mellett kirándulókoncerteket, amelyek egyszerre nyújtanak zenei élményt, és vonzanak mesebeli helyekre.

Ezek is érdekelhetnek