Pontosan azt csinálták, amire átvert nyugdíjasok sűrűn panaszkodnak - Bírság a cégnek

BECSAPOTT FOGYASZTÓK - Megalapozatlanul reklámozta egyes termékeit gyógyító hatással a Standard Products and Solutions Kft., valamint elhallgatta, hogy a fogyasztók a vállalkozás székhelyén vettek részt árubemutatón, így nem élhettek elállási jogukkal. Mindezért a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) több mint 33 millió forintos bírságot szabott ki.

Ország-világB. H.2017. 02. 06. hétfő2017. 02. 06.
Pontosan azt csinálták, amire átvert nyugdíjasok sűrűn panaszkodnak - Bírság a cégnek


A hivatal polarizált fényterápiás lámpákkal, levegő- és víztisztító készülékekkel, matracokkal és ágybetétekkel összefüggő szóbeli és internetes tájékoztatásokat is vizsgált. A kft. úgy hirdette termékeit, hogy konkrét betegségeket gyógyítanak, miközben ezt nem tudták bizonyítani.

A fogyasztói szerződések nagy részén „Akció”, „Engedmény” feliratok szerepeltek, így a vásárló úgy gondolhatta, kedvezményesen jut a termékhez, de nem bizonyosodott be, hogy valóban engedménnyel kapta volna meg a készüléket.

A GVH súlyosbító körülményként értékelte, hogy a cég sérülékeny fogyasztókat célzott meg, akik érzékenyebbek az egészségügyi problémájukkal kapcsolatos tájékoztatások iránt.