A Barcelona drukkerei számára is megszületett a maguk '6-3-a'

Palágyi Béla írása Sportnapló rovatában.

Ország-világPalágyi Béla2017. 03. 18. szombat2017. 03. 18.

Kép: Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (L), Barcelona's Brazilian midfielder Rafinha (C) and Barcelona's Argentinian defender Javier Mascherano celebrate at the end of the UEFA Champions League round of 16 second leg football match FC Barcelona vs Paris Saint-Germain FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 8, 2017. / AFP PHOTO / LLUIS GENE, Fotó: LLUIS GENE

A Barcelona drukkerei számára is megszületett a maguk '6-3-a'
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (L), Barcelona's Brazilian midfielder Rafinha (C) and Barcelona's Argentinian defender Javier Mascherano celebrate at the end of the UEFA Champions League round of 16 second leg football match FC Barcelona vs Paris Saint-Germain FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 8, 2017. / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Fotó: LLUIS GENE

Minden november 25-én a magyar labdarúgó-szurkolók idősebbjei az Aranycsapatnak a Wembley Stadionban az angolok felett aratott 6-3-as győzelmére emlékeznek. A Barcelona drukkerei számára is megszületett a maguk „6-3-a”.

A Bajnokok Ligájában a legjobb 8 közé jutásért vívott párharc első összecsapásán, Párizsban a katalánok Messivel, Suárezzel, Neymarral 0-4 arányú vereséget szenvedtek a Paris SG-től. Erre már nagyot lehet legyinteni, a mi edzőink azt mondanák: „felejtsük el, lépjünk hát tovább” – ám a katalánok a 99 ezer szurkolójukkal együtt úgy gondolták, megpróbálják a lehetetlent. Belevágtak és sikerült: 6-1-re győztek és továbbjutottak. Mellesleg történelmet írtak, ugyanis ekkora hátrányt még egyetlen csapatnak sem sikerült ledolgoznia a BL kieséses szakaszában.

Kiváló mérkőzésen a siker fenomenális, de az ekkora bravúrhoz sok mindennek közre kellett játszania. Így például a szerencsének: a párizsi Kurzawa a 40. percben öngóllal segítette a katalánok felzárkózását. Aztán kell egy bíró (a német Aylekin), akit magával ragad a meccs hangulata, s vitatható tizenegyessel támogatja meg a hazaiakat.

Kell egy Neymar is, aki a kapus feje fölött bombázza be a szabadrúgást a rövid sarokba. Egyszóval a Barcelonának sikert hozott a nőnap estéje, alighanem pókeren is kifosztottak volna bárkit. Franciaország nemzeti gyászba borult, a tudósítók nem is nagyon tudták, miként számoljanak be erről a szégyenről. A Barca felejthetetlen estét szerzett a szurkolóinak és a semleges televíziónézőknek egyaránt.

A spanyolok sem lelték meg egykönnyen a szavakat, szinonimaszótárakat lapoztak, hogy megtalálják a legfenségesebb jelzőket. Aztán a csodacsapat négy nappal később a bajnokságban 1-2 arányban kikapott a kiesőjelölt Deportivo La Corunától… Hanem ez a múlt szerdai BL-visszavágó örökre bekerült a futballtörténelembe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek