Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Az általános élelmiszer-biztonság – vagyis, hogy csak ellenőrzött ételek kerüljenek a vásárlókhoz – egész évben fontos, ám a nagyobb ünnepek előtt még szigorúbban veszik a szabályok betartását az ezért felelős hivatalok. Így van ez most is: csak minőségi és az egészségre nem káros élelmiszerek kerülhetnek a húsvéti ünnepi asztalra – ez a célja a most induló, fokozott élelmiszeripari mustrának.
A Földművelésügyi Minisztérium által előírt, országos ellenőrzés április 17-ig tart: vizsgálják a pácolt, füstölt, nyers vagy főtt hús alapú készítményeket, de a sonkát és a tojást is. Az ellenőrök nyomon követik a nyulak és a bárányok szállítását is, illetve ellenőrzik a borok és egyéb szeszes italok, gyümölcsök, zöldségek, édesipari termékek minőségét.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, vagyis a Nébih és a megyei kormányhivatalok munkatársai a tavaszi ellenőrzést várhatóan az ünnep utolsó napján, húsvéthétfőn zárják le.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu