Ringen kívül - Szívről, tüdőről, csontokról és ízületekről beszélgettünk Erdei Zsolttal

"– Erdei Zsolt visszatér még valaha a ringbe?" - kérdezte az interjú vége felé munkatársunk, amire a kiváló sportember így válaszolt: - "– Kizárt. Ha valaki átvilágítaná a testemet egy röntgengéppel, egy nyolcvanéves ember csontozatát és ízületeit látná. Tízéves korom óta bunyózom, nekem elég volt az elmúlt harminc év. Elhasználódtam." - Erdei Zsolttal készült interjúnk a friss Szabad Föld hetilap 11. oldalán.

Ország-világSZF-ajánló2017. 05. 12. péntek2017. 05. 12.
Ringen kívül - Szívről, tüdőről, csontokról és ízületekről beszélgettünk Erdei Zsolttal


Falkában küzd tovább
ÖKÖLVÍVÓ. AMATŐR ÉS PROFI VILÁGBAJNOK, olimpiai bronzérmes. Minden alkalommal úgy lépett a ringbe, hogy ott akár meg is halna; április eleje óta viszont a ringen kívülről dolgozik: a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke. Erdei Zsolttal beszélgettünk szívről, tüdőről, csontokról és ízületekről, a szülői felelősségről – valamint arról, hogy a bunyóhoz fel kell nőni.
F. Tóth Benedek interjúja a friss Szabad Földben jelent meg.


TOVÁBBI KIEMELT AJÁNLATAINK A MÁJUS 12-ÉN MEGJELENT SZABAD FÖLDBŐL:


Napszámoslét a 21. században
NYÚLFOGÁSTÓL NYÚLFOGÁSIG egész évben van munkájuk a battonyai napszámosoknak – ha dolgozni akarnak, és megelégszenek a kötelező minimálbér emelése után a 650 forintos órabérrel. Akinek ez nem tetszik, elmehet Nyugat-Dunántúlra, netán külföldre, vagy élhet segélyből, közmunkából – ennél is szerényebben. 
Tanács István riportja a friss Szabad Földben.


Guggolva is kibírjuk
AMIKOR LEUENSTERNI RIEDEL LÓRÁNTOT első osztályos korában nagynénje megkérdezte, minek öltözik a farsangon, a kisfiú azt válaszolta: grófnak vagy bárónak. „De te báró vagy, miért akarsz annak öltözni?” – rökönyödött meg a nemesi rokon. Akkor, hatévesen végül egy polgáribbnak számító foglalkozást választott: rablójelmezt öltött.
Markos Mária készítette a portrét, a cikk a friss Szabad Föld hetilapban jelent meg.


TOVÁBBI AJÁNLATAINK CSALÁDI MAGAZINUNKBÓL: 


Párbajképessé tett a vizsga
IZZADÓ TENYERŰ, toll végét rágcsáló végzősök – elkezdődött az írásbeli érettségi. A maturandusokat nálunk több mint másfél száz éve várja e megmérettetés. Az érettségi intézményét már kezdettől heves viták kísérték. Minap az kavart vihart, hogy a hírek szerint a kormány 2019-től kötelezővé tenné a középiskolai felvételit, és várhatóan kevesebben járhatnának gimnáziumba.
Palágyi Edit összeállítása.


Hülyének tetszik lenni? 
CSÁ, CSUMI, CSŐ, HELLÓ, SZIA – hallani az egyre népszerűbb köszönési formákat, míg lassan a „csókolom” elhangzásakor érezzük furcsán magunkat. Egyre népszerűbb a tegeződés, fiatal férfiak szemrebbenés nélkül letegeznek idősebb nőket, és emberek, akik sohasem találkoztak korábban, a telefonban „lesziázzák” egymást.
Biczó Henriett összeállítása.

Ezek is érdekelhetnek