Nem csoda, de ámítás

Őszintének hangzó interjúban ismerte el a két és fél éve hatalmon lévő görög miniszterelnök, hogy az eurózónából való kilépés terve annyira homályos és gyenge volt, hogy még beszélni sem érte meg róla: „Így kénytelenek voltunk egyensúlyozni az embereknek tett ígéretek és a hitelezők elvárásai között; az utca embere persze minderre mondhatja azt, hogy hazudtunk, de azzal senki sem vádol minket, hogy loptunk" – nyilatkozta az elmúlt évek gazdasági nehézségeiről a The Guardianban megjelent nagyinterjúban Alekszisz Ciprasz.

Ország-világMarkos Mária2017. 07. 31. hétfő2017. 07. 31.
Nem csoda, de ámítás


A fenti pálfordulásos Sziriza-politika miatt mondta azt a kormányfő: „Ha kimegy az utcákra és körbekérdez a mostani kormányról, sokan mondhatják azt, hogy hazugok, de senki sem fogja azt mondani, hogy korruptak vagyunk vagy tisztességtelenek, vagy azt, hogy a kezünket a mézes bödönön tartjuk.” A minapi eurózónás alku nyomán azt is állítja, a válság legnehezebb szakasza már mögöttük van, igaz, az interjú végén így nyilatkozott: senki sem lehet biztos abban, hogy a válság nem fog visszatérni.

Hogy ebből most mennyit érdemes elhinni? Majd néhány év múlva kiderül egy újabb, sajtónak tett töredelmes és hiteles beismerő vallomásból.

Ezek is érdekelhetnek