Boogárrajzás felvonulással

Sztár az autók között, több generáció kedvence, és nem csak a „filmszerepei” miatt. Idén, augusztus utolsó hétvégéjén negyedik alkalommal ünneplik a Volkswagen ikonikus autóit a VW Bogaras Balatoni Nyárbúcsúztatón.

Ország-világHajós2017. 08. 26. szombat2017. 08. 26.
Boogárrajzás felvonulással

Augusztus 27-ig a gyenesdiási Karaván kempingben várnak mindenkit, aki kíváncsi az 1938-tól gyártott Bogarakra. A németek Käfernek hívják ezt a típust, amelybol a világon a legtöbbet, 21,5 milliót adtak el.

A találkozón várhatóan 25 autóval vonulnak fel a '70-es évek 1200-as, 1300-as bogarai, a Cabrio, Transporter, a VW Variant, de jön a Karmann-Ghia is. Ez utóbbi a legelegánsabb autók közé tartozik: német karosszériamuhelyben készült, olasz formatervezo munkája alapján. Közös bográcsozás, tábortuz mellett készül lecsó és gulyásleves, lesz szalonnasütés is.

Szombaton kerül sor a „bogárrajzásra”, a felvonulásra Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök, Balatonederics, Szigliget, a Szent György-hegyen az ide menekült lengyelek által épített kápolna érintésével. Lesz kerékpáros kirándulás, borpince-látogatás, sétahajózás, aki szeretné, idoméréses tájékozódási versenyen próbálhatja ki ügyességét. Este zenés, táncos szórakozás vár mindenkit tombolasorsolással.

Ezek is érdekelhetnek