Búcsúzik a jobbátlövő

Nagy László kézilabdázó visszavonul a válogatottságtól. A 36 éves csapatkapitány ezt maga jelentette be azon a sajtótájékoztatón, amit a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) hívott össze hétfőn.

Ország-világ-ftb-2017. 10. 14. szombat2017. 10. 14.

Kép: Hungary's rightback Laszlo Zoltan Nagy (R) shoots the ball during the men's bronze medal handball match Hungary vs Croatia for the London 2012 Olympics Games on August 12, 2012 at the Basketball Arena in London. AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON / AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON, Fotó: CHRISTOPHE SIMON

148073573
Hungary's rightback Laszlo Zoltan Nagy (R) shoots the ball during the men's bronze medal handball match Hungary vs Croatia for the London 2012 Olympics Games on August 12, 2012 at the Basketball Arena in London. AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON / AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
Fotó: CHRISTOPHE SIMON


A Telekom Veszprém játékosa a döntését azzal indokolta, hogy a szegedi Balogh Zsolt és a veszprémi Ancsin Gábor is kiváló jobbátlövő, „mindketten bizonyították a nemzeti csapatban és a klubjukban is, hogy nemzetközi szintű a játékuk”, így ez a poszt megoldott a válogatottban. Ljubomir Vranjes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint a válogatott ezzel egy bálványt veszített, a fiatalok példaképét, de a döntést elfogadja. Ahogyan az MKSZ is: Kocsis Máté, a szövetség elnöke elmondta, az elmúlt hetekben egyeztettek már a játékossal, és biztosították arról is, hogy a közeljövőben bekapcsolódhat a sportág irányításába, hiszen Nagy László jelezte, ilyen irányú tervei vannak.

A jobbátlövő a Pick Szeged játékosa volt, amikor 1999-ben bemutatkozott a felnőtt válogatottban, aztán a Barcelonába igazolt (kétszer nyert Bajnokok Ligáját), majd 2009–2012 között nem volt tagja a magyar válogatottnak. Erre azért volt szükség, mert 2012-ben felvette a spanyol állampolgárságot, és az akkori szabályok szerint ahhoz, hogy spanyol nemzeti színekben lépjen pályára, három évig nem játszhatott a magyar válogatottban. Végül a londoni olimpia előtt a Veszprémbe igazolt, és csapatkapitányként a magyar válogatottba is visszatért.

Nagy László az athéni (2004) és a londoni olimpián (2012) részt vett csapat tagja volt, mindkétszer a negyedik helyen zártak. Ötszörös magyar és négyszeres spanyol bajnok, háromszoros világválogatott.
 

Ezek is érdekelhetnek