Ausztrália és München találkozása Budapesten

Személyes és családi történetekkel teli estét varázsolt a Hatszín Teátrum színpadára Gyarmati Andrea olimpiai ezüstérmes és magyar bajnok úszó, gyerekorvos, valamint Hevesi Tamás zenész, énekes, labdarúgóedző.

Ország-világ2018. 05. 04. péntek2018. 05. 04.

Kép: Több húron pendülünk - Szabad Föld est a Hatszín teátrumban Nádas György Hevesi Tamás Gyarmati Andrea 2018.04.26 fotó: Németh András Péter, Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361

Ausztrália és München találkozása Budapesten
Több húron pendülünk - Szabad Föld est a Hatszín teátrumban Nádas György Hevesi Tamás Gyarmati Andrea 2018.04.26 fotó: Németh András Péter
Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361

A Több húron pendülünk című Szabad Föld-est-sorozat házigazdája Nádas György színész, humorista. A beszélgetés során kiderült, hogy Gyarmati Andreának volt egy kabalája, amit még gyerekkorában kapott osztrák vendéglátóitól, akiknél németül tanult. A manó ruhája 1972-ben, a müncheni olimpia előtt kiszakadt, de nem varrták meg. Az úszónő azt mondja, lehet, anno ezen múlt az aranyérem. Gyarmati Andrea amúgy nem szeret nyílt vízen úszni, mert nem tudja, mi úszkál alatta. A vegetáriánus Hevesi Tamás viszont szereti a halat, enni is.

Mert van az úgy, hogy a nézők a házigazdától is autogramot kérnek, és ha van mire, ad is. Nádas György egyébként most tudta meg, hogy Hevesi Tamással majdnem kollégák lettek. De nem lettek, mert a zenészt, bár jelentkezett, nem vették fel a Színház- és Filmművészeti Főiskolára.

Gyarmati Andrea szerint a gyógyításban fontos az őszinteség. A gyerekek meghálálják a figyelmességet. Legutóbb, amikor egy oltás beadása után megdicsérte az egyik gyereket, mert ügyes volt, a fiú ezt felelte: te sem voltál ügyetlen, doktor néni! Az úszónő régi élménye, hogy egyszer, amikor már nem sportolt versenyszerűen, elment a Lukács fürdőbe. Látta, hogy a medence partjához tolnak egy idős férfit, aki belemerül a vízbe, majd miután kiúszta magát, kiemelték onnan. Csak később tudta meg, hogy a férfit úgy hívták: Kodály Zoltán.

A gyulai születésű Hevesi Tamást Ausztráliában utcazenélés közben fedezte fel egy milliárdos. Pedig nem indult jól kalandozása a déli kontinensen. Sydneyben, az operánál, 1987-ben csupán 5 ausztrál dollárt keresett három óra alatt. Aztán elutazott Perthbe, Fremantle-be, ahol megcsinálta szerencséjét. Sanzonokat, áriákat énekelt, japánokat, ausztrálokat parodizált. Egy óra alatt 478 dollárt keresett, ekkor talált rá későbbi szicíliai származású menedzsere is, és hamarosan beindult karriere. A Szabad Föld-esten ezúttal nem csak saját szerzeményét énekelte el, hanem Balázs Fecó Maradj velem című dalát is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek