Legendák búcsúja

Még az ellenfelek is könnyeztek és sorfalat álltak neki, amikor Gianluigi Buffon, a Juventus kapusa a Hellas Verona elleni mérkőzésen a 61. percben elhagyta a pályát. Andrés Iniesta a Real Sociedad elleni mérkőzésen búcsúzott a könnyeivel küzdve a Camp Nou közönségétől és az FC Barcelonától.

Ország-világ-ftb-2018. 05. 31. csütörtök2018. 05. 31.

Kép: Juventus' goalkeeper Gianluigi Buffon greets fans during the Italian Serie A football match Juventus versus Verona, on May 19, 2018 at the Allianz Stadium in Turin. Italy great Gianluigi Buffon takes his final bow in goal for Juventus today at the end of a 17-year stint with the Serie A champions. / AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO, Fotó: MARCO BERTORELLO

Legendák búcsúja
Juventus' goalkeeper Gianluigi Buffon greets fans during the Italian Serie A football match Juventus versus Verona, on May 19, 2018 at the Allianz Stadium in Turin. Italy great Gianluigi Buffon takes his final bow in goal for Juventus today at the end of a 17-year stint with the Serie A champions. / AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
Fotó: MARCO BERTORELLO

Közhely, hogy egyszer minden véget ér, de milliók zokogtak május harmadik hétvégéjén, amikor a kedvencük elbúcsúzott szeretett labdarúgóklubjától. Olyan sportemberek léptek utoljára pályára, akiknek a pályafutása példakép lehet minden következő generáció számára. Andrés Iniesta mindent megnyert a Barcával, amit csak egy klub elérhet: négyszeres BL-győztes, kilencszeres spanyol bajnok, hatszoros Spanyol Kupa-győztes, hétszeres Spanyol Szuperkupa-bajnok, háromszoros Európai Szuperkupa-győztes, s a klubvilágbajnoki címből is bezsebelt hármat. A negyven- éves Gianluigi Buffon kilencszeres olasz bajnok, négyszeres Olasz Kupa-győztes, ötszörös Olasz Szuperkupa-bajnok – neki a BL-győzelem nagyon hiányzik a mérlegéből.

Buffon, aki 6111 napot töltött a torinói csapatnál, így búcsúzott a Juventustól: „Sosem leszek messze ettől a helytől, amelyet otthonomnak hívok.” A harmincnégy éves Iniesta pedig így: „Büszkeséggel tölt el az itt töltött huszonkét év, megtiszteltetés volt ezt a címert viselni és érte küzdeni. Számomra ez a világ legjobb klubjának a címere.” Pályafutásukat még nem fejezik be, ami érthető is, hiszen ennyi pályán töltött idő után nem lehet csak úgy hanyatt dőlni. Levezető évek várnak rájuk – de már valahol máshol.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek