Már zuhan a forint

Délelőtt még tartotta magát, de az utóbbi órákban nagyot esett a forint: negyed négy után már több mint 269 forintot kellett adni egy euróért.

PénzforgatóO. Horváth György2009. 07. 28. kedd2009. 07. 28.
Már zuhan a forint

Tegnap és még ma reggel is huszárosan tartotta magát pénzünk, de a délelőtt elfáradt, s az ebéd utáni órákban esni kezdett. Hajnalban még a tegnapi záróértékhez képest szépen erősödött, majd sokáig tartotta a 266-267 forint körüli eurójegyzést. Aztán elfogyott a lendület, s hazai kereskedés vége felé közeledve már átlépte a 269-es szintet is.

Pedig nem jöttek rossz hírek, sőt az amerikai lakáspiaci elemzés a vártnál is kedvezőbb adatot mutatott: a pénzügyi összeomlást elindító ingatlanpiac az USA-ban júniusban 11 százalékkal bővült, ami az utóbbi év legjobb adata.

A forint mégis korrigál, méghozzá erőteljesen. Méghozzá a jó amerikai hírek miatt. Ugyanis erőteljesen erősödött a dollár, így a térségben a złoty és a forint is vesztett vele szemben számolt értékéből. Sőt a dollár erősödött az euróval szemben, s mindennek következtében egy euróért több forintot kellett adnunk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek