Ötletek az otthoni barkácsoláshoz

Komoly mérföldkő egy ember életében, ha kertes házba költözik. Hirtelen úgy érzi, kinyílt előtte a világ. Olyan dolgok kezdik el foglalkoztatni, mint a kertészkedés, vagy a barkácsolás. Ilyen esetekben könnyen előfordulhat, hogy időnk nagy részét a kertben, az udvaron vagy éppen a garázsban töltjük el, ezért érdemes olyan dologba vágni a fejszénket, aminek a családunk is örül, sőt talán még ők is bevonódnak a munkálatokba. Jöjjön most néhány tipp az otthoni barkácsoláshoz!

PR-cikkPR -cikk2023. 11. 30. csütörtök2023. 11. 30.

Fotó: Freepik.com

Fotó: Freepik.com

Gyakorlat teszi a mestert

A házfelújítás egyik hátránya, hogy nem csak a költségeket, de a felhasználandó anyagok mennyiségét is nagyon nehéz darabra pontosan meghatározni, így sokszor maradnak bontott zsákok, maradék deszkák vagy festékek a polcon. Ezt a hátrányt azonban előnyre kovácsolhatjuk. A barkácsolás kezdeti lépéseihez ezek az anyagok tökéletesek. A megfelelő anyagok mellett megfelelő barkács eszközök is kelleni fognak, így mindenképp érdemes ezekből is beszerezni egy-két darabot. Először is kezdjük az alapokkal,:ha egy szög beverése vagy egy léc elfűrészelése nem jelent már gondot, akkor egy madáretető elkészítése remek lehetőség arra, hogy a gyermekünknek is megmutassuk a kétkezi munka eredményét.

Ahogy a bevezetőben is írtuk, ha elkezdjük felfedezni a kertes ház szépségeit és a benne rejlő lehetőségeket, akkor a barkácsolás mellett a kertészkedés is előtérbe kerül. Ötvözzük hát a két hobbit és készítsünk a családnak magas ágyásokat. Az interneten nagyon sok jó tanács és praktika megtalálható a magas ágyásokkal kapcsolatban. Az elkészítésük sem túl bonyolult, és ez egy újabb, remek hasznosítási módja a maradék építési anyagoknak. Rendkívüli érzés lesz, amikor nyáron a saját építményünkben nevelt paradicsomokat fogja szüretelni a család apraja-nagyja.

Kétszer mérj, egyszer vágj!

Ha már a családi programokról esik szó, nem biztos, hogy minden szülő örömmel látogatja a játszótereket. Gyakorlott ezermesterként elkezdhetünk dolgozni a saját otthoni játszótéren. Persze nem kell egyből óriás mászókákra és csúszdaparkra gondolni. De néhány gerendából vagy pallóból összecsavarozott, szépen lefestett homokozó remek kezdeti lépés lehet. Aztán jöhetnek a kisházikók vagy mászókák. Természetesen ezeknél már az elsődleges szempont a biztonság szem előtt tartása, mind a készítéskor, mind a későbbi használatkor. Alapos tervezést és előkészítést igényel, így hasznos tanács tud lenni, hogy kétszer mérj, egyszer vágj.

Lépjünk szintet!

Könnyen belátható, hogy akit beszippant ez a hobbi, az nem csak a kreatív energiáit tudja kiélni, de a kétkezi alkotás örömét is átélheti. Az újabbnál újabb alkotásokkal együtt törvényszerűen nő az eszközparkunk is. Minőségi munkához ajánlani tudjuk a minőségi Euronics barkácsgépek széles választékát. Ahogy bővül az otthoni garnitúra, úgy érdemes majd egy barkácsasztalt és szerszámos falat is összeállítanunk a garázsban annak érdekében, hogy rendezett körülmények között tudjunk alkotni.

A leírtakból is jól látszik, hogy a lehetőségek tárháza végtelen. Fontos, hogy olyan projekteken dolgozzunk, amik érdekelnek és örömünket leljük az alkotásban.

 

Ezek is érdekelhetnek