Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A tej és a tejtermékek fontosságáról a médiában naponta sokat hallunk. A tejtermékek mind a gyermekek, mind a felnőttek számára nagyon értékes tápanyagok.
A joghurtok pedig különösen egészségesek, mert tele vannak A-, B-, D-, E- és K-vitaminnal, ásványi anyagokkal, és nyomelemekkel. Javítják a teljesítőképességet, a koncentrációt, az anyagcserét és a csontok fejlődését.
Egy kínai kutatás kimutatta, hogy a rendszeresen joghurtot fogyasztó gyerekek magasabbra nőnek a többieknél, emellett ritkábban betegszenek meg légúti és emésztési betegségekben. Különösen a probiotikus termékek hasznosak. Ezek olyan baktériumokat tartalmaznak, amelyek képesek helyreállítani a bélflóra egyensúlyát.
Évek óta azonban a 14 év alattiak tej- és tejtermékfogyasztása elmarad a kívánatostól. Magyarországon manapság az kisiskolások majdnem fele egyáltalán nem fogyaszt tejtermékeket, és nem sokkal jobb helyzet a felnőttek körében sem.
Pedig kiegyensúlyozott táplálkozással és kellő mozgással a betegségek 30-50 százaléka megelőzhető lenne.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu