Éltető joghurt

A tej és a tejtermékek fontosságáról a médiában naponta sokat hallunk. A tejtermékek mind a gyermekek, mind a felnőttek számára nagyon értékes tápanyagok.

Vény nélkülKovács Réka2008. 11. 10. hétfő2008. 11. 10.
Éltető joghurt

A joghurtok pedig különösen egészségesek, mert tele vannak A-, B-, D-, E- és K-vitaminnal, ásványi anyagokkal, és nyomelemekkel. Javítják a teljesítőképességet, a koncentrációt, az anyagcserét és a csontok fejlődését.

Egy kínai kutatás kimutatta, hogy a rendszeresen joghurtot fogyasztó gyerekek magasabbra nőnek a többieknél, emellett ritkábban betegszenek meg légúti és emésztési betegségekben. Különösen a probiotikus termékek hasznosak. Ezek olyan baktériumokat tartalmaznak, amelyek képesek helyreállítani a bélflóra egyensúlyát.

Évek óta azonban a 14 év alattiak tej- és tejtermékfogyasztása elmarad a kívánatostól. Magyarországon manapság az kisiskolások majdnem fele egyáltalán nem fogyaszt tejtermékeket, és nem sokkal jobb helyzet a felnőttek körében sem.
Pedig kiegyensúlyozott táplálkozással és kellő mozgással a betegségek 30-50 százaléka megelőzhető lenne.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek