60-as évek

Zöld Föld2007. 08. 26. vasárnap2007. 08. 26.
60-as évek

Szücs Gábor: 

60-AS ÉVEK 

Egy kötetnyi orvosság feledés ellen - ez az alcíme a kötetnek, mely nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy villanóképekben elénk idézze a múlt század hatvanas éveinek eseménytengerét. Igen, tenger, mert ez az évtized rengeteg újat, meglepőt, emlékezeteset, borzongtatót hozott. Volt nála véresebb (tízes, negyvenes), idol-teremtőbb (ötvenes), ellentmondásosabb (hetvenes, nyolcvanas), históriailag fontosabb (kilencvenes) - de forradalmibb, lelkesítőbb, vérlázítóbb egy sem.
Akik megélték, nem felejtik. Ha fiatalok voltak, pörgős, helykereső, a világra figyelő évtizedet idéznek fel. Felnőttként megélve, nem kevés értetlenség, sok vita, különös kinézetű ifjak, fémes zene jellemzik ezeket az éveket. S a kommunikáció negyedik forradalmának (az első volt a beszéd, aztán az írás, majd a nyomtatás következett) e tíz esztendejében az egész világot meghódította (ellepte) a telefon, a rádió, a televízió.
Bármely hatvanas évet választjuk is, nullától kilencig, mindegyikben feledhetetlen események sorolnak elénk. Van miből szemezgetni, s kinek-kinek a nosztalgia, a letűnt ifjúság, a szép vagy mély nyomot hagyott élmények tárháza kínál válogatást. A mai fiataloknak pedig érthetőbbé válik mindaz, amiről a felmenőik szoktak volt mesélni...

Ára: 485 Ft

Megrendelhető:
telefonon
a 06-40-200-764-es kékszámon;
e-mailben: a
[email protected]
címen,
sms-ben: a 06-30/234-1900-as telefonszámon.

A postaköltséget a kiadó átvállalja.

Önt is várjuk olvasóink táborába!

Ezek is érdekelhetnek