Vitamin kalauz

Zöld Föld2007. 08. 26. vasárnap2007. 08. 26.
Vitamin kalauz

Kuglosics Mónika-Szelekovszky Rita:

VITAMIN KALAUZ

Már évszázadokkal ezelőtt megfigyelték, hogy a hosszú utakra indult tengerészek sikerrel szállhatnak szembe az egyébként kikerülhetetlen skorbuttal, ha jócskán fogyasztanak savanyú káposztát, de a citrusfélék is segítettek kondíciójuk megőrzésében.
Igazából a múlt században tárták fel a vitaminok szerepét az emberi táplálkozásban. Casimir Funk lengyel biokémikus adta a vitamin nevet az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen szerves vegyületeknek. Sorra nevezték el valamennyit az ábécé betűivel - A-, B-, C-vitamin és így tovább -, mígnem kiderült, hogy az A-vitaminból van kettő is (az utóbbi lett a D-vitamin), a B-vitaminból pedig annyi, hogy számokkal kell megkülönböztetni őket egymástól.
A vitaminokat természetes forrásokból vagy vitaminkészítményekből vihetjük be a szervezetünkbe. A Vitamin kalauz az előbbiekre helyezi a hangsúlyt, megmutatva, hogy a napi szükségletet milyen forrásokból fedezhetjük. A könyv nem feledkezik el az ásványi anyagokról, makro- és mikroelemekről sem, amelyek hasonlóképpen nélkülözhetetlenek a számunkra, miközben segítik a vízben és a zsírban oldódó vitaminok minél jobb felszívódását is.
Az ismertetetéseket olyan receptsorok zárják, melyek alkotórészei bőséggel tartalmazzák a szóban forgó vitaminokat. Ezen kívül a szerzők sorra veszik a helyes gyermek-, felnőtt- és időskori táplálkozás fő ismérveit, valahányszor felhívják a figyelmünket a vitaminokra, az egészséges életmód e rendkívül fontos komponensére.

Ára: 485 Ft

Megrendelhető:
telefonon
a 06-40-200-764-es kékszámon;
e-mailben: a
[email protected]
címen,
sms-ben: a 06-30/234-1900-as
telefonszámon.

A postaköltséget a kiadó átvállalja.

Önt is várjuk olvasóink táborába!

Ezek is érdekelhetnek