Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A palackozott vizekben sokkal több baktérium található, mint a csapvízben: egyes fajtákban akár a megengedett határérték százszorosa is lehet – állítja egy új kutatás.
Kanadai kutatók a boltok polcain kapható palackozott vizek összetételét vizsgálták, s kiderült: e vizek 70 százalékában igen magas a baktériumtartalom.
Dr. Sonish Azam mikrobiológus elmondta: ezek a vizek közel sem olyan egészségesek és tiszták, mint azt állítják róluk. Még a csapból folyó vízben is jóval kevesebb baktérium található.
A tudós szerint szigorúbb szabályozásra lenne szükség az ásványvízgyártókkal szemben. A baktériumok és mikroorganizmusok jelenléte a vizekben természetes, azonban a vizsgálat során kiderült, hogy ezek mértéke messze meghaladja a megengedett szintet.
A vásárlók számára sajnos ez nem derül ki, ráadásul a reklámhadjáratoknak köszönhetően ma már mindenki fejében az él, hogy a palackozott vizek sokkal egészségesebbek a csapvíznél.
Dr. Azam figyelmeztet: ezek a baktériumok komoly veszélyt jelenthetnek, főként a várandósok, a csecsemők, a betegek és az idősek számára. Ezért azt tanácsolja, hogy aki csak teheti, igyon csap- vagy tisztított vizet, ahelyett, hogy palackozott vizet venne.
S az egészség megőrzése mellett az sem elhanyagolandó szempont, hogy így sokkal kevesebb műanyag palack szemét termelődik...
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu