Ingyen tankolhat áramot!

Két zöldenergiával kapcsolatos hír is napvilágot látott ma: az Elmű-Émász felavatta első fővárosi elektromos töltőoszlopát, míg a Zalavíz Zrt. üzembe helyezte Közép-Európa első biometán üzemanyagtöltő állomását.

Zöld FöldO. Horváth György2010. 09. 22. szerda2010. 09. 22.
Ingyen tankolhat áramot!

Üzembe helyezték az Elmű-Émász járműflottájának első két elektromos autóját és az első elektromos töltőoszlopot - jelentette be Maria-Theresa Thiell, a társaság igazgatóságának elnöke szerdán Budapesten. A cégcsoport elektromos mobilitás programjának keretében. Budapest első nyilvános töltőoszlopát adták át. Az „áram-tankolás” lehetőségét egy éven át, 2011. szeptember 30-ig ingyen biztosítja a lakossági felhasználók számára az Elmű-Émász.
 

Közép-Európa első, biometán üzemanyag tankolására alkalmas töltőkútját avatták fel szerdán Zalaegerszegen, a Zalavíz Zrt. szennyvíztisztítójának területén. A szennyvíziszapból előállított és tisztított biometánnal kezdetben a Zalavíz autóit hajtják, de a tervek szerint a város tömegközlekedési járműveit is elláthatják az itt nyert üzemanyaggal. Ez jelentős megtakarításokat hozhat, hiszen jelenleg 90-100 forintos literenkénti önköltségi áron tudják biztosítani a szennyvíztelepen nyert biogázt.

Ezek is érdekelhetnek