Jönnek a dizájnkukák

Hamarosan megjelennek az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. formatervezett gyűjtőedényei. A környezetvédelmi szervezet új szolgáltatása keretében különböző csomagolóanyag-fajták szelektív visszagyűjtése válik lehetővé a vásárlás helyszínén.

Zöld FöldPethes József2010. 09. 01. szerda2010. 09. 01.
Jönnek a dizájnkukák

Szeptemberben megkezdődik az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. formatervezett szelektív hulladékgyűjtő edényeinek élelmiszer-áruházakba történő telepítése. Az edények kihelyezésével az ország több száz pontján válik lehetővé a vásárláshelyi szelektív hulladékgyűjtés. A kukáknak köszönhetően a lakosság mostantól kényelmesen, a bevásárlások alkalmával válhat meg az otthon anyagfajtánként gyűjtött hulladékoktól.

Az esztétikus gyűjtőedények az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervezési tanszékének közös pályázatának díjnyertes tervei alapján készültek. A nyertes munkát 12 magyar és külföldi formatervező hallgató pályaműve közül választották ki.

Az Öko-Kord célja, hogy rövid időn belül több áruházlánc üzleteiben is elérhetővé váljon a szelektív gyűjtőedény. A koordináló szervezet várakozásai szerint az infrastruktúra kiépítésével és a szelektív hulladékgyűjtés eddig kevéssé ismert formájának megvalósításával jelentősen növelhető a Magyarországon hasznosított hulladék mennyisége. A szervezet arra is szeretné felhívni a figyelmet, hogy a különgyűjtés jelentős előrelépés a környezetvédelem szempontjából, mert a szelektíven gyűjtött hulladékok a gazdasági körforgásba visszakerülve új használati tárgyak alapanyagául szolgálnak.

Ezek is érdekelhetnek