Csak meg ne égjen!

A zöldség nyersen fogyasztva a legteljesebb értékű (legegészségesebb), párolva ebből kicsit veszít, grillezve valamivel többet, de azért még így is ízletes és gazdag vitaminforrás, ami ráadásul kevés kalóriatartalommal párosul. (De vigyázzunk, meg ne égjen, el ne szenesedjen, mert az már veszélyes az egészségre.)

Zöld FöldValló László2014. 09. 03. szerda2014. 09. 03.
Csak meg ne égjen!

Sokféle zöldséget grillezhetünk, ám különösen alkalmas erre a csillagtök, cukkini, padlizsán, paprika (leginkább a vastag húsú kaliforniai), vöröshagyma, fokhagyma, gomba, spárga, édeskömény – már csak azért is, mert ezek nem igényelnek pácolást, előfőzést, és hamar grillezhetők.

A grillzöldségek remek köretei a sült húsoknak, halaknak, feltétként használva különleges ízt adnak a pizzának, de megszórhatjuk reszelt sajttal is, majd grill alatt kissé megpirítva kiváló diétás (és egészséges) ételt kapunk. A csillagtök, amellett, hogy savanyúságként, kovászolva és rántva is népszerű, kiváló grillzöldség is. Különösen a sárga héjszínű változatai, amelyek aranyló színükkel díszesebbé teszik az ételeket. S mivel ezekben több a karotin, ráadásul ízletesebbek is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek