Keleti káposzta Nyugaton

Európában terjed, mi még csak ismerkedünk az Ázsiában népszerű kínai bordáskellel. Elsősorban salátaként hasznosítható, de erőteljes, húsos, fehér levélnyeleinek köszönhetően párolva köretként és savanyítva is jól felhasználható, vagy úgy elkészítve, mint a mangoldot vagy a kelkáposztát szokás.

Zöld FöldValló László2015. 04. 29. szerda2015. 04. 29.
Keleti káposzta Nyugaton

A kínai bordáskel – másképpen keleti káposzta, vagy egyre ismertebb kínai nevén pakchoy (ejtsd: pakcsoj) – a kínai kel közeli rokona, de attól eltérően nem képez tömött fejet. Termesztési igénye is a kínai keléhez hasonló, azaz tápanyag-, víz- és fényigényes.

A humuszban gazdag, jó szerkezetű, könnyen melegedő földben fejlődik a legszebben, a talaj mésztartalmára érzékeny. A hosszan tartó alacsony hőmérséklet hatására magszárba megy, ezért a szabadföldbe javasolt legkorábbi kiültetési ideje április vége. Áprilistól októberig állandó helyre vetéssel és palántázással egyaránt szaporítható. Magja a gazdaboltokban kapható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek