Királynői kiváltság

A méhpempőt jótékony hatása miatt már a kínai császárok és az egyiptomi fáraók is nagy becsben tartották, frissítő hatása miatt fogyasztották az inkák és ismerték a rómaiak is. A tudomány mai állása szerint a természetben megtalálható egyetlen anyag, amely több mint 150 olyan összetevőt tartalmaz, amelyek jó hatással vannak az emberi szervezetre: nyomelemek, ásványi sók és vitaminok sokasága található benne – így a betegségek megelőzésében és kezelésében egyaránt alkalmazható.

Zöld Föld(Wirth)2016. 08. 08. hétfő2016. 08. 08.
Királynői kiváltság

A dolgozó méhek termelte méhpempőt a közönséges méhek lárvái  mindössze három napig fogyaszthatják, egyébként a „méhek tejének” is nevezett anyag a királynő kiváltsága. A méhpempőben sokak szerint a hosszú élet titka rejlik. Javít a közérzeten, vitalizál, energetizál, és jótékony hatást gyakorol az ízületekre.

Javítja az emlékezőtehetséget, idős embereknél tompítja az öregedés velejáróit, külső használat esetén egészségesebbé és szebbé teszi a bőrt. Képes csökkenteni a koleszterin- és a triglicerinszintet a véráramban, csökkenti azok lerakódásának mértékét az érfalakon, így megelőzve az érelmeszesedést.

A koleszterin szintjének mérséklésével a méhpempő lényegében kíméli a szívet is, hiszen meggátolja a súlyos következményeket is magukban hordozó vérrögök kialakulását. Csökkenti a szervezetben az inzulinrezisztenciát, amit a cukorbetegség „előszobájának” nevezhetünk.

A tiszta méhpempő erős antibakteriális, vírusellenes és immunerősítő hatása is ismert. A pempőben lévő tápanyagok olyan aktívak, hogy szinte az elfogyasztás után rögtön kifejtik hatásaikat az emberi szervezetben.

A gyógyszeripar által előállított termékekkel szemben a méhpempőnek nincsenek mellékhatásai. Rendszeres fogyasztásával sem alakul ki függőség. A friss, tiszta méhpempő teljes mértékben természetes anyag, egyedül a méhtermékekkel (méz, virágpor) szembeni allergia esetén érdemes a fogyasztása megkezdése előtt allergiatesztet végezni.


A témában további érdekességeket olvashat a Mezőgazda Kiadó Méhészek könyve című kiadványában:
www.mezogazdakiado.hu
(x)

Ezek is érdekelhetnek