Kóstoljon bele a Vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2008. 02. 22. péntek2008. 02. 22.
Kóstoljon bele a Vidék ízébe!

Káposztás lencseleves

Hozzávalók: 30 dkg lencse; 10 dkg húsos főtt szalonna; 20 dkg vöröshagyma; 50 dkg fejes káposzta; 20 dkg füstölt főtt tarja; 2 dl tejföl; 1 kávéskanál pirospaprika; 1 evőkanál liszt; 1 evőkanál olaj; só; tárkonyecet.

A húsos füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára pirítjuk, és megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, tárkonnyal, rátesszük a kockákra vágott édes káposztát, megsózzuk, és felöntjük vízzel. Lassú tűzön pároljuk kb. 30 percig, majd hozzáadjuk a beáztatott lencsét, és az egészet puhára főzzük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, behabarjuk vele a levest. Még egyszer felforraljuk, végül hozzáadjuk a kockákra vágott, kevés olajon megpirított füstölt tarját. Tálalás előtt ízlés szerint pár csepp tárkonyecettel savanyíthatjuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek