Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Puliszka gombával gazdagon
Hozzávalók 6 személyre: 7 dl kukoricadara, 80 dkg különböző fajta gomba (nagyobb rész csiperke, sampinyon és laska, valamint ha van, róka- és galambgomba, vargánya), 15 dkg sajt, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, frissen őrölt zöld bors, só, kukoricaolaj, tejföl a tálaláshoz.
A kukoricadarát átszitálom, majd vízzel és két teáskanál sóval közepesen sűrű puliszkát főzök belőle. Egy nagyobb tepsi aljára terítem, és 150 fokon kb. 20 percig sütöm. Közben elkészítem a feltétet: kevés kukoricaolajon megpirítom a felkockázott gombát a kockára vágott vöröshagyma társaságában, sóval, zöld borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítem. Mindezt a puliszkán szétterítem. A tetejére rakom a felszeletelt paradicsomot és a kockákra vágott paprikát. Reszelt sajttal megszórva még kb. 15 percig sütöm 180 fokon. Az elkészült ételt téglalapokra vágva kínálom, friss tejföllel meglocsolom.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu