Kóstoljon bele a vidék ízébe!

Cseresznyés koszorú

ABC2008. 06. 13. péntek2008. 06. 13.

Kép: Cseresznyés koszorú piskóta tésztából készült sütemény édesség desszert cseresznye virágokkal Fotó: Habik Csaba 2008 04 19

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Cseresznyés koszorú piskóta tésztából készült sütemény édesség desszert cseresznye virágokkal Fotó: Habik Csaba 2008 04 19

Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg vaj, 18 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 4 tojás, 30 dkg liszt, 10 dkg ételkeményítő, 1 teáskanál sütőpor, 10 dkg búzadara, 1 dl tejszín, 50-60 dkg cseresznye, vaj és zsemlemorzsa a formához. Az öntethez: 25 dkg porcukor, 3 evőkanál cseresznyepálinka.

A cseresznyét kimagozzuk, jól lecsepegtetjük. A vajat habosra keverjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a citromhéjat. A sütőporral és az ételkeményítővel elkevert lisztet a darával meg a tejszínnel együtt a tésztába dolgozzuk. A tészta egyharmadát kivajazott és zsemlemorzsával meghintett, 26 cm átmérőjű koszorúformába töltjük. Elosztjuk rajta a cseresznye felét, rásimítjuk a maradék tészta felét. Utána következik a maradék cseresznye, s végül az egészet befedjük az utolsó adag tésztával.
A koszorút 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük, ezután rácsra borítva kihűtjük. A porcukrot 3 evőkanálnyi vízzel és a cseresznyepálinkával simára keverjük.
A mázzal bevonjuk a koszorút, és hagyjuk megszáradni.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek