Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2008. 08. 29. péntek2008. 08. 29.

Kép: Kívül töltött csirke főétel ebéd fehérbor baromfi krumplipüre sótartó fűszerek Fotó: Habik Csaba 2008 05 29

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Kívül töltött csirke főétel ebéd fehérbor baromfi krumplipüre sótartó fűszerek Fotó: Habik Csaba 2008 05 29

Kívül töltött csirke

Hozzávalók: 4 egész csirkecomb, 1 vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojás, só, őrölt bors, 2 ágacska kakukkfű, 2 evőkanál olaj.

A csirkecombokat kettévágjuk, az alsó combokat lebőrözzük, enyhén megsózzuk és félretesszük. A felső combokról lefejtjük a húst, azután megdaráljuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az aprított petrezselyem zöldjét meg a zúzott fokhagymát, majd az egészet összekeverjük a darált hússal. Sóval, őrölt borssal, kakukkfűvel ízesítjük, és összegyúrjuk a tojásokkal. A tölteléket a lebőrözött csirkecombokra halmozzuk, kézzel jól rányomkodjuk, és egymás mellé teszszük egy kiolajozott tepsibe. Lefedve puhára sütjük, majd a fedőt levéve a tetejét egy kissé megpirítjuk. Burgonyapürével tálaljuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek